iolo Search and Recover 5.4.5

Door: Maikel Dijkhuizen | 11 april 2012 13:31

Review

Iedere pc-gebruiker raakt wel eens per ongeluk bestanden kwijt. Wanneer uw dierbare foto's of filmpjes niet meer in de Prullenbak staan, helpt iolo Search and Recover u wellicht uit de brand. Deze software is namelijk in staat om data die niet meer zichtbaar is in Windows weer te herstellen naar de oorspronkelijke status.

Bestanden zijn pas echt gewist zodra ze door andere data zijn overschreven. Om die reden bestaat de kans dat de bestanden jarenlang onzichtbaar op een geheugendrager blijven staan, zoals een SD-kaart, usb-stick of harde schijf. Een probleem is dat Windows de bestanden niet meer herkent. Iolo Search and Recover brengt daar verandering in.

De software neemt nauwelijks ruimte in op uw pc. U maakt eventueel een iolo-account aan, maar u kunt dit onderdeel ook overslaan. Het programma bevat verschillende Nederlandstalige wizards om data terug te halen. U maakt hierbij onderscheid tussen verschillende soorten bestanden. Zo hebt u keuze uit de opties Afbeeldingen en films, Muziek en geluiden en E-mailberichten. Een ietwat aparte onderverdeling. Iemand die verloren foto's probeert terug te halen van een geheugenkaartje zit immers niet te wachten op oude films. U kunt overigens ook naar de inhoud van een volledig station zoeken.

Op de startpagina geeft u aan wat voor soort bestanden u wilt herstellen

Data redden

Nadat u het juiste station hebt geselecteerd, kiest u uit een snelle of grondige scan. Afhankelijk van de schijfgrootte schotelt het programma na een tijdje de resultaten voor. De herstelfunctie werkt prima. Als u geluk hebt, kunt u met iolo Search and Recover daadwerkelijk gewiste data terughalen. De software geeft waar mogelijk een voorbeeldweergave, maar in de praktijk gebeurt dat slechts sporadisch. Het is ook mogelijk om gevonden bestanden definitief te vernietigen, zonder dat herstelsoftware in staat is om de data terug te halen. De digitale handleiding en de website van iolo suggereren dat er geavanceerde schijftools aanwezig zouden zijn, maar deze functies zien we niet terug in de gebruikersomgeving. Verder ogen sommige onderdelen nogal spartaans. Hoewel iolo Search and Recover redelijk presteert, vormt de aanschafprijs een drempel. U betaalt bijna dertig euro voor de software, terwijl er met het programma Recuva een gratis alternatief bestaat. Deze Nederlandstalige freeware biedt eveneens previews van gewiste data en werkt verder op een soortgelijke manier.

iolo Search and Recover 5.4.5

Prijs € 29,95

Taal Nederlands

Medium 1 cd of download

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 256 MB geheugen, 10 MB harde-schijfruimte

Maker iolo technologies, LLC

Oordeel 6/10

Pluspunten

Gebruiksvriendelijke wizards

Gewiste data herstellen

Minpunten

Geen geavanceerde schijftools

Interface op sommige punten slordig

0 Reactie(s) op: iolo Search and Recover 5.4.5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.