IP-adres op de kaart

Door: Robbin Ooijevaar | 28 april 2011 11:37

Apps & Software

Internet lijkt een anoniem medium, maar dat is slechts de oppervlakte. Tijdens het surfen laat u allerlei sporen achter op servers op internet. De belangrijkste is misschien wel uw IP-adres. Hiermee kunnen websites bijhouden hoe vaak u de site bezoekt en wat u hier zoal uitspookt. Aan de hand van uw IP-adres is uw locatie redelijk nauwkeurig te bepalen. Het IP-adres van uw internetverbinding krijgt u automatisch toegewezen.

U vindt uw IP-adres op de site What Is My IP Address. Hierbij wordt ook een landkaart getoond met uw locatie. Afhankelijk van uw internetaanbieder is deze locatie nauwkeurig tot woonplaatsniveau of kan de plaatsbepaling bijvoorbeeld 100 km afwijken. Omgekeerd kijken naar waar een website precies is ondergebracht is ook mogelijk via Info Sniper. Vaak wordt onterecht gedacht dat de domeinnaam-toevoeging iets over het land zegt waar de site draait, maar Info Sniper ontrafelt dit voor veel websites. Door bijvoorbeeld op www.cocacola.nl te zoeken wordt duidelijk dat deze Nederlandstalige site draait in Atlanta (VS).

De website Info Sniper toont aan dat een NL-domeinnaam niet per se in Nederland draait.

1 Reactie(s) op: IP-adres op de kaart

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 18 februari 2015 15:37 Anoniem
  ik ben vandaag slachtoffer geworden van een hack. Er is ingelogd op mijn pokerstars account. Gelukkig stond er niets op maar kreeg melding via mijn email account….
  Daar stond dat er met het volgende ip-adres zou zijn ingelogd:

  193.173.99.97

  is daarmee het precieze adres te achterhalen?

  ik denk dat ik ook aangifte ga doen, maar ben wel benieuwd.
  caspertvanmierlo@hotmail.com
  voor een reactie

  alvast bedankt
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.