Iperius Backup Desktop - Maak volautomatische back-ups

Door: ignace-de-groot | 17 december 2015 07:50

Review

Iedereen weet het: back-uppen is zowat de enige manier om je tegen dataverlies te behoeden. Maar lang niet iedereen doet het ook, want back-uppen is saai en soms onnodig complex. Wellicht heeft Iperius Backup Desktop voldoende in huis om (ook) jou te overtuigen.

Iperius Backup Desktop

Prijs

€46,24

Taal

Nederlands

OS

Windows XP en hoger

Website

www.iperiusbackup.com

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Backup-wizard
 • Flexibel naar doelmedia
 • Niet per sé aangemeld
 • Planner en hersteloptie
 • Minpunten
 • Te beknopte uitleg
 • Connectie met Google Drive onstabiel

Iperius Backup komt in verschillende versies, waaronder Iperius Desktop (waarop we ons hier focussen), Essential, Advanced Database, Advanced VM, Advanced Tape en de alles overkoepelende Full-editie. Het is mogelijk de volledige versie gratis uit te proberen gedurende 21 dagen. Een overzicht van de versieverschillen vind je hier.

Bron en bestemming

Wanneer je Iperius Backup opstart, word je meteen aangespoord een nieuwe back-uptaak aan te maken. Dat blijkt een klus die je in zeven stappen dient te klaren. Logischerwijze geef je eerst te kennen wat je precies wilt back-uppen. Dat kunnen afzonderlijke mappen en bestanden zijn, maar net zo goed ook een complete schijfimage. In deze laatste zit altijd de bootschijf, maar je kunt ook andere partities/schijven mee in de back-up stoppen.

Ook netwerkstations zijn perfect bereikbaar, waarbij Iperius Backup eventuele inloggegevens kan onthouden. Het is zelfs mogelijk een ftp-server op te geven, zodat je daarvan lokale back-ups kunt maken. Uitsluitingen op basis van extensies of bestandsnamen of op basis van grootte zijn eveneens mogelijk. In een volgende stap geef je dan de gewenste bestemming aan. Dat kan een lokale schijf, een netwerklocatie, een ftp-server of een clouddienst als Google Drive, OneDrive of Dropbox zijn. Als je dat zo instelt, maakt Iperius Backup daar automatisch een (al dan niet versleuteld) zip-bestand van. Je hebt ook de keuze tussen een volledige back-up en/of incrementele back-ups, met een instelbaar aantal te bewaren kopieën.

Aangemaakte back-upschema's komen in een overzicht terecht.

Extra's

Op het tabblad Opties kun je onder meer instellen of ook verborgen (systeem)bestanden mee in de back-up moeten en of de pc na de back-up mag worden afgesloten. Dat laatste kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je ook back-ups laat maken wanneer je niet zelf bent aangemeld (via een zelf te activeren Windows-service). Uiteraard ontbreekt ook een ingebouwde planner niet. Desgewenst stuurt Iperius Backup je een e-mail na een gedane taak en kan het voor of na de back-up nog bepaalde andere taken uitvoeren.

Uiteraard biedt Iperius Back-up ook herstelopties aan.

Een ingebouwde planner zorgt op gezette tijden voor een back-up.

Conclusie

Iperius Backup is een betrouwbare, snelle en flexibele back-uptool, waarbij je onder meer naar een NAS, ftp-server of enkele populaire cloudopslagdiensten kunt laten back-uppen.

1 Reactie(s) op: Iperius Backup Desktop - Maak volautomatische back-ups

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 17 december 2015 10:48 Anoniem
  ik zelf gebruik altijd syncback free wellicht iets moeilijker maar werkt perfect
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.