iPhotoDraw - Foto's met extra's

Door: Ignace de Groot | 08 januari 2014 10:27

Apps & Software

Sommige foto's zijn perfect zoals ze zijn, maar andere plaatjes worden pas echt leuk als je ze een beetje opsmukt. Met een grappige figuur bijvoorbeeld of met een tekstballon. iPhotoDraw bespaart je in elk geval gedoe met lagen en andere complexiteiten.

None

iPhotoDraw 1.6.4874

Taal

Engels

OS

Windows XP SP3 en hoger

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Interface
  • Origineel ongewijzigd

De installatie van iPhotoDraw heb je met een paar muisklikken voor elkaar en ook de interface is een verademing. Je start het programma op, gooit een blik op het venster en je kunt er zó mee aan de slag.

Logischerwijs haal je eerst een afbeelding op: het programma kan overweg met bmp, gif, jpg, png en tif. De bedoeling is daarna dat je in de gereedschapskist een object kiest. Dat kan tekst zijn, maar ook een lijn, een geometrisch figuur (zoals een ovaal, rechthoek of driehoek), een tekstballon, een pijl of een andere afbeelding. Het is zelfs mogelijk eigen figuren of foto's aan een soort bibliotheek toe voegen, waarna die eveneens als een knop in de gereedschapskist beschikbaar komen.

Je kunt ook je eigen 'bibliotheek' met vormen en afbeeldingen samenstellen.

Aanpassingen

Zodra je dan zo'n object op de gewenste locatie op je foto hebt getekend of geplaatst, en dat object hebt geselecteerd, krijg je in het rechterpaneel toegang tot aangepaste eigenschappen. Gaat het bijvoorbeeld om tekst, dan kan je het lettertype en letterkleur, de uitlijning en natuurlijk de tekst zelf aanpassen. Bij een pijl komen daar nog de lijntype, lijnkleur en vulling bij.

Eigenlijk wijst alles zichzelf en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Waar we ook over te spreken zijn: de aangebrachte extra's - noem het ornamenten - worden niet in het originele fotobestand zelf bewaard, maar in een afzonderlijk xml-bestand.

Handig is nog dat je rechtsonder het programmavenster een miniatuur van je foto te zien krijgt, waarover je dan een 'navigatiekadertje' kan verschuiven zodat je snel op het gewenste deel van de foto kan inzoomen.

Mooi overzichtelijk: gereedschapskist, voorbeeldweergave, eigenschappenpaneel.

Optimalisaties

Wie echter dacht hier ook terecht te kunnen voor typische basisbewerkingen zoals optimalisatie van kleur, helderheid en contrast of het wegwerken van rode ogen (functies die je in de meeste fototools vindt) is bij iPhotoDraw aan het verkeerde adres. Deze tool focust duidelijk op de ornamenten.

Veiligheid

Geen van de 48 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kan je het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: iPhotoDraw - Foto's met extra's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.