Is het echt onmogelijk?

© CIDimport

Is het echt onmogelijk?

Geplaatst: 2 september 2011 - 12:58

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Anna Sonnemans

De simpelste ideeën lijken goed te gedijen op de iPhone. The Impossible Game is een goed voorbeeld. Onmogelijk is het spel niet, wel ontzettend verslavend.

Het spel uitleggen, blijkt minder simpel. In twee levels glijdt een oranje blokje zonder te stoppen en in hoog tempo door een geometrische spelwereld. Het blokje wordt daarin belemmerd door grijze driehoekjes en zwarte blokjes. Om deze te omzeilen, moet het oranje blokje er overheen springen. De driehoekjes zijn hierbij altijd dodelijk, de zwarte blokjes zijn te gebruiken om hoger te springen en een volgend blokje te bereiken.

Blokjes, driehoekjes, vlaggetjes

Dit bestuur je enkel met behulp van het touch screen. Een keer springen doe je door een keer te tappen. Als je jouw vinger op het scherm houdt, blijft het blokje onophoudelijk springen, wat soms noodzakelijk is en soms juist fataal. Zo moet je elk level een lang en ingewikkeld parcours afl eggen waarbij je ongetwijfeld tientallen, zo niet honderden keren faalt. Dat is alles.

Kortom

The Impossible Game scoort door het simpele en originele concept. In de twee lange levels moet je een snel glijdend blokje over obstakels leiden. De game blijkt uitermate geschikt voor het touch screen van de iPhone. Even verslavend en frustrerend ook, want ondanks de makkelijk te begrijpen besturing is de gameplay behoorlijk moeilijk. Als je geen geduld hebt of niet kosten wat kost het onmogelijke wil behalen, zal je de game niet uitspelen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten