© PXimport

IsMyLcdOK 1.77

Geplaatst: 7 mei 2012 - 13:54

Aangepast: 16 november 2022 - 10:18

Robbin Ooijevaar

Het beeldscherm van een notebook is net als een platte monitor opgebouwd uit beeldpunten. Een dode pixel is een beeldpunt dat geen enkele kleur aangeeft. Als een pixel één kleur niet (meer) weergeeft, is de pixel defect. De 'ernst' van een dode of defecte pixel is niet voor iedereen hetzelfde, maar als u er eenmaal een hebt gevonden, is het lastig om er niet naar te kijken. Dat is dus storend.

Als u een nieuwe computer koopt of zojuist hebt aangeschaft, valt de dode of defecte pixel niet direct op, zeker niet in Windows. IsMyLcdOK is speciaal bedoeld voor het visueel opsporen van dode en defecte pixels. Hiervoor toont IsMyLcdOK een aantal zwart-wit- en kleurentestschermen zodat u de niet goed werkende pixel snel kunt herkennen. Met de pijltjestoetsen bladert u eenvoudig door de verschillende testkleuren. Als u een nieuw of tweedehands beeldscherm of notebook aanschaft, kunt u IsMyLcdOK meenemen op een usb-stick en het scherm nog vóór aanschaf even testen. Bij de aanschaf van een nieuw scherm is het vaak lastig om te reclameren, omdat fabrikanten en verkopers een paar defecte pixels niet als een probleem zien. Als u een scherm via internet koopt, hoeft u de fout in geen geval te accepteren: u kunt uw aankoop retourneren zonder opgave van reden, omdat u een wettelijke bedenktijd hebt van zeven dagen. Meer informatie over 'Kopen op afstand' vindt u op Consuwijzer.

© PXimport

IsMyLcdOK helpt bij het opsporen van dode en defecte pixels.

© PXimport

© PXimport

IsMyLcdOK 1.77

Feeware

Taal Engels

Download 32-bit 17,9 KB; 64-bit 45,2 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen

 

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten