Jaaroverzicht: de beste apps van 2020

Door: Lorenzo Jepma | 19 maart 2020 12:55

iphone 11
How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Maart
 3. April
 4. Mei
 5. Juni
 6. Juli
 7. Augustus/september
 8. Oktober
 9. November
 10. December
 11. Januari
 12. Februari

Culture Trip: Explore & Travel

Prijs: Gratis

De wintermaanden kun je perfect besteden om een nieuwe stedentrip te plannen. Als je niet alleen in je hotel wilt hangen, dan installeer je de app Culture Trip. In de app geef je aan welke stad je wilt bezoeken, je ziet vervolgens een aantal artikelen over je stad naar keuze, geschreven door locals. Handig is dat je artikelen offline kunt opslaan en dat je favorieten kunt markeren. Sommige artikelen bevatten video’s en naast kunst en cultuur vind je tips over restaurants en cafés.

Post-it

Prijs: Gratis

Een officiële app van de makers van de gele papiertjes met plakrandje? Die moesten we natuurlijk uitproberen! Met de gratis app voor iOS en Android kun je uiteraard notities maken, maar het is ook mogelijk om analoge notities met de camera in te scannen. Post-its kun je delen met vrienden of collega’s en maker 3M levert hiervoor ondersteuning voor diensten als Dropbox of integratie in PowerPoint of Excel. Leuk is dat je zogenaamde boards kunt maken met verschillende post-it’s (bijvoorbeeld per thema).

PeakFinder AR

Prijs:€ 4,69 (Android) / € 5,49 (iOS)

Deze app is heel leuk als je op skivakantie gaat. De app werkt zowel online als offline en laat je zien welke bergen er in de buurt te zien zijn. Gebruik de camera van je smartphone in de app en PeakFinder laat je een digitale versie zien van jouw omgeving. Je kunt kiezen of je het originele beeld van je camera ook wilt zien. Je ziet hoe ver weg de berg is en wat de hoogte is. De app kost wel geld, maar dit is een eenmalige aankoop, je hebt dus geen last van terugkerende kosten.

Kerstkaart 2019 (Nieuwjaars- en bedankkaarten)

Prijs: Gratis

Kerst staat voor de deur. Als je eens wat anders wilt dan Hallmark of Greetz, dan installeer je deze app. Je kiest een sjabloon en voegt stickers, teksten en effecten toe. De app biedt je bovendien filters en andere gereedschappen om je kaart aan je eigen wensen aan te passen. Enige nadeel is dat de app een paar grafische bugs heeft, maar hier is wel mee te werken. De app is geheel gratis, daarvoor krijg je een kleine reclamebalk boven in beeld, maar deze is niet storend. Deel je kerstkaart vanuit de app of sla hem als afbeelding op in je filmrol.

Gallery Go van Google Foto’s

Prijs: Gratis

Gallery Go organiseert automatisch al je foto’s en video’s en je kunt gemakkelijk offline snelle bewerkingen doorvoeren met de app. Denk niet dat dit een vervanging is voor de officiële Foto’s-App, Gallery Go is vooral bedoeld voor als je een slechte internetverbinding hebt of als je een oude smartphone gebruikt. Google heeft meer light-versies van apps, deze hebben allemaal de toevoeging Go. Denk eraan dat je de juiste versie – van Google dus – downloadt, er zijn een aantal gelijknamige apps die niks met deze app van Google te maken hebben.

Ceri Launcher

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Ceri is een alternatieve launcher voor Android, waardoor het besturingssysteem er compleet anders uitziet. Je ziet een grote klok in het midden met eromheen pictogrammen van je apps. Het is heel makkelijk om pictogrammen weg te halen, je hebt helaas geen optie om de volgorde te veranderen. De app is gratis te gebruiken, maar je kunt upgraden naar de pro-versie voor 2 euro en hierdoor de achttienjarige maker van de app ondersteunen om een studie cyber-security te kunnen betalen.

Wim Hof Method

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Ken je Wim Hof, de Nederlander die wereldberoemd is geworden door in allerlei wakken over de hele wereld te springen? Er is nu een app waar de Wim Hof-methode wordt geleerd. Wat dit precies inhoudt? Een combinatie van meditatie, koude baden nemen en krachtoefeningen doen. In de app vind je veel video’s van Wim Hof zelf. Je kunt bijhouden hoe ver je bent en wat je elke week gedaan hebt.

Crono

Prijs: Gratis

Crono zorgt ervoor dat je meldingen van je mobiele apparaat kunt zien in de browser op je pc. Handig als je even snel wilt reageren op een sms of een beller wilt laten weten dat je in een meeting zit bijvoorbeeld. Crono werkt het best met Chrome samen, maar er is een bètaversie voor Firefox beschikbaar. Je moet je aanmelden met een Google- of Facebook-account, het enige minpunt volgens ons.

1 Reactie(s) op: Jaaroverzicht: de beste apps van 2020

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 maart 2020 16:10 hiergeweest
  Knap van jullie, nu al weten wat de beste apps van 2020 zijn.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.