Jaaroverzicht: de beste apps van 2020

Door: Lorenzo Jepma | 19 maart 2020 12:55

iphone 11
How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Maart
 3. April
 4. Mei
 5. Juni
 6. Juli
 7. Augustus/september
 8. Oktober
 9. November
 10. December
 11. Januari
 12. Februari

Shorty

Prijs: Gratis

Shorty is een hele handige app voor je Android-smartphone. Heb je een treinticket als pdf-document op je smartphone dat je straks snel bij de hand wilt hebben? Maak met de app een snelkoppeling en sla het als icoontje op je beginscherm op. Je kunt de tekst en de kleur van het icoontje aanpassen en eventueel de stijl van het icoontje bepalen. Je vindt al je gecreëerde snelkoppelingen onder My Shortcuts. Shorty is zo’n app die eigenlijk standaard op elke smartphone zou moeten staan.

Inware

Prijs: Gratis

Wil je alle details weten van je Android-apparaat? Je kunt natuurlijk even bij de systeeminstellingen kijken, maar in de app Inware kun je nog veel meer informatie vinden. Je ziet welke exacte versie van Android inclusief security patch je hebt geïnstalleerd en wat de resolutie, de aspect ratio en de framerate van je display is. De app is op dit moment nog in de bèta-fase, maar werkt al prima op de meeste Android-toestellen.

Power Shade: Notification Bar Changer & Manager

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Met Power Shade kun je het notificatiescherm van je Android-toestel compleet naar je eigen hand zetten. Alle kleuren kun je wijzigen en per notificatie geef je aan of je het bijvoorbeeld wilt snoozen of verwijderen. Het is mogelijk om direct op berichten te reageren zonder ze te openen en met de app kun je eveneens alle notificaties van een bepaalde app bundelen.

Scanner App & Fax - Scanbot

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Om een document in te scannen heb je niet per se een scanner nodig. Je kunt de camera van je smartphone perfect gebruiken om van een foto of tekst een pdf te maken. Een speciale app zoals Scanbot is handig, die trekt automatisch de hoeken recht. Je kunt ook heel eenvoudig de hoeken van het document zelf bepalen als dat automatisch niet goed gaat. Met de gratis versie kun je alleen scannen en bestanden opslaan, de betaalde versie kan ook teksten herkennen en maakt het mogelijk om in hoge kwaliteit bestanden op te slaan.

Tekst Scanner [OCR]

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Wat Scanbot voor iOS doet, kan Tekst Scanner [OCR] voor Android. De term OCR staat voor Optical Character Recognition en betekent dat je na het scannen van een tekst automatisch de karakters kunt laten herkennen. Als je vervolgens het bestand opslaat als pdf, dan kun je in je favoriete pdf-programma op de computer gewoon de tekst uit het pdf-bestand selecteren. De app bevat wel reclame, dit kun je verwijderen met een in-app-aankoop.

Noted: Notepad, Audio Recorder

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

De app Noted is een fantastische app om notities bij te houden van seminars, lezingen en colleges. Je kunt makkelijk teksten uit colleges opnemen als audiobestand en aantekeningen in rich tekst formaat (RTF) erbij schrijven. Belangrijke momenten in de audio markeer je tijdens de opname, zodat je ze later gemakkelijk terug kunt vinden. De app heeft nog een heleboel andere slimme functies, zo vergrendel je notities met een wachtwoord en kun je afbeeldingen aan je notities toevoegen.

Civilisations AR

Prijs: Gratis

De AR-mogelijkheden van je iPhone zijn geweldig en de app Civilisations AR van de BBC maakt hier dankbaar gebruik van. Kies een historisch object zoals een mummie uit het Torquay Museum of een sculptuur van Henry Moore en zet het virtueel in je eigen tuin of woning neer. Je leest allerlei informatie over het object en kunt het van alle kanten via je iPhone bekijken. De app heeft leuke extra’s: zo kun je met de X-Ray functie kijken welke lagen er achter een schilderij zitten of wat er in een bepaald object is verstopt.

App Hoarder - Paid Apps on Sale for Free

Prijs: Gratis

Hou je ook zo van gratis apps? Dan wil je vast wel weten wanneer een app die normaal gesproken geld kost gratis beschikbaar is. Installeer App Hoarder en je ziet welke apps vandaag niks kosten in de Google Play Store. Je kunt de lijst filteren zodat je alleen de beste apps ziet en je kunt instellen dat je elke dag een notificatie krijgt over de apps die gratis zijn. Wil je een bericht krijgen als een specifieke app goedkoper is geworden? Ook geen probleem voor App Hoarder.

1 Reactie(s) op: Jaaroverzicht: de beste apps van 2020

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 maart 2020 16:10 hiergeweest
  Knap van jullie, nu al weten wat de beste apps van 2020 zijn.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.