Jaaroverzicht: de beste apps van 2020

Door: Lorenzo Jepma | 19 maart 2020 12:55

iphone 11
How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Maart
 3. April
 4. Mei
 5. Juni
 6. Juli
 7. Augustus/september
 8. Oktober
 9. November
 10. December
 11. Januari
 12. Februari

Feedly Classic

Prijs Gratis

Vond je het oude design van Feedly ook zo gaaf? Kennelijk vonden de makers dit zelf ook wel, aangezien ze de oude versie ter download aanbieden als ‘classic’ versie. Download de app voor je Android-smartphone of iPhone en log eventueel in met je Feedly-gegevens. Voor wie niet weet wat Feedly is: de app kan verschillende rss-feeds van blogs en magazines tonen in een zeer overzichtelijke vorm. Wil je de nieuwe versie downloaden, dan moet je de groene Feedly-app downloaden uit de app-store.

Scripts

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

De app Drops hebben we al eens besproken in deze rubriek, dat is een app waarmee je gemakkelijk een nieuwe taal kunt leren. Van dezelfde makers is er nu de app Scripts. Hiermee leer je Chinese, Japanse of Koreaanse tekens te schrijven. De eerste lessen zijn gratis, voor een abonnement betaal je omgerekend zo’n 3,50 euro per maand. Je leert niet alleen de tekens te schrijven, de klanken worden ook uitgesproken.

Foto Watermerk

Gratis (+ in-app-aankopen)

Als je je foto’s wilt voorzien van een watermerk, is deze app een uitkomst. Je maakt een signature (handtekening) of een tekst-watermerk aan, dat je heel gemakkelijk aan een foto toevoegt. Op deze manier ben je er zeker van dat anderen niet met jouw foto aan de haal kunnen gaan. Je kunt teksten en handtekeningen uitlijnen, centreren of vervormen en aan het eind van de rit sla je je foto inclusief watermerk op. De app heeft reclame, deze kun je via een in-app-aankoop verwijderen.

MNML Screen Recorder

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

De naam zegt al genoeg, MNML is een minimale screen recorder. Je hoeft alleen maar even je Android-smartphone toestemming geven dat je scherm wordt opgenomen. Druk op de opnameknop en je ziet dat er een bolletje in de menubalk bovenin wordt weergegeven. Om de opname te stoppen tik je erop en stop je de opname met de stopknop. De video wordt meteen in je galerij opgeslagen. De app heeft geen toeters en bellen, maar dit is ook niet nodig: simpliciteit werkt!

KineMaster – Pro Video Editor

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Om je video te bewerken, heb je een goed video-bewerkingsprogramma nodig. De app KineMaster is een heel interessante voor zowel Android als iOS. Je kunt teksten toevoegen, transities plaatsen en hebt een uitgebreide tijdlijn tot je beschikking om scenes aan elkaar te plakken. De gratis versie toont een watermerk in je video, wat je kunt verwijderen door middel van een in-app-aankoop. Leuk is dat je via de ingebouwde shop animaties, effecten en transities kunt downloaden of kopen.

Google One

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Google Drive is nu onderdeel van Google One. Als je voorheen een betaald abonnement bij Google Drive had, dan wordt dit automatisch omgezet in een Google One-abonnement. Het kan zijn dat je lidmaatschap zelfs iets goedkoper is geworden. Je kunt je opslagruimte inzetten voor Google Drive, Gmail en Google Foto’s en krijgt met Google One de optie om je opslagruimte met maximaal vijf familieleden te delen. Vanuit de app kun je eveneens korting krijgen op huurfilms in de Google Play Store of hotels die je zoekt via Google Search.

Nieuwsgierigheid (Curiosity)

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

De app Curiosity staat boordevol interessante weetjes over de natuur, wetenschap en gezondheid. Elke dag worden er een aantal leuke verhalen voor je geselecteerd die je in de app te zien krijgt. Uiteraard kun je ook zelf zoeken op categorie, artikelen opslaan of weetjes delen met bekenden. Wist je dat de Pisonia-boom vogels vermoordt zonder goede reden? Nee, wisten wij tot vandaag ook niet. De artikelen zijn overigens allemaal in het Engels en de app heeft reclame. Als je je aanmeldt, zijn de reclames verdwenen.

Back Pain Relief at Home – Kaia

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Het RIVM meldde vorig jaar dat ruim twee miljoen Nederlanders aan chronische rugklachten lijden. Bij veel vormen van rugpijn helpt het om oefeningen te doen, de app Kaia kan je hierbij helpen. Allereerst geef je aan hoe oud je bent en waar de klachten zich voordoen. Middels artificiële intelligentie geeft de app je gerichte oefeningen en je kunt altijd communiceren met een expert vanuit de app. De app is een week lang gratis te gebruiken, daarna betaal je circa 10 euro per maand.

1 Reactie(s) op: Jaaroverzicht: de beste apps van 2020

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 maart 2020 16:10 hiergeweest
  Knap van jullie, nu al weten wat de beste apps van 2020 zijn.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.