Jaaroverzicht: de beste apps van 2020

Door: Lorenzo Jepma | 19 maart 2020 12:55

iphone 11
How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Maart
 3. April
 4. Mei
 5. Juni
 6. Juli
 7. Augustus/september
 8. Oktober
 9. November
 10. December
 11. Januari
 12. Februari

Portra

Prijs: Gratis

Met de app Portra maak je in een handomdraai een prachtig schilderij. De app heeft een paar te gekke filters aan boord om je foto eruit te laten zien als een aquarel. Met de twee schuiven kun je de intensiteit en grootte van het filter aanpassen. Enige nadeel is dat de opgeslagen afbeelding maar 720 bij 900 pixels groot is en dat er een watermerk aan de onderkant wordt toegevoegd, je hebt geen mogelijkheid om via een in-app-aankoop de afbeelding te vergroten of het watermerk te verwijderen.

Geluidsversterker

Prijs: Gratis

Geluidsversterker is technisch gezien geen app, maar een menuoptie die wordt geïnstalleerd in Android. Je downloadt hem wel uit de Play Store, waarna je de optie vindt in de Instellingen onder Toegankelijkheid. De functie is vooral bedoeld voor mensen met gehoorproblemen. Je kunt het volume van het linker- en rechterkanaal van je aangesloten koptelefoon individueel aanpassen, Geluidsversterker kan ruis onderdrukken en ongewenste geluiden verminderen.

Live transcriberen

Prijs: Gratis

Live transcriberen is een andere app van Google die recent werd uitgebracht. Net als Geluidsversterker is de app gericht op doven en slechthorenden. De app heeft toegang tot je microfoon nodig en vertaalt realtime wat er tijdens een gesprek gezegd wordt. De app werkt in een omgeving met weinig achtergrondgeluiden bijna foutloos, maar zodra je het in een café uitprobeert of wanneer er te snel gepraat wordt, dan raakt de app vrij snel in de war.

UnApp – Easy Uninstall Multiple Apps

Prijs: Gratis

Een simpel maar briljant idee: deze app geeft je de mogelijkheid om meerdere apps in één keer te verwijderen. Selecteer in een lijst apps die je wilt verwijderen en UnApp verwijdert ze allemaal. Je moet per app nog wel even de actie bevestigen, maar de procedure is een stuk sneller dan wanneer je handmatig de apps wilt verwijderen. Je ziet in de lijst meteen hoeveel ruimte de apps in beslag nemen en kunt apps sorteren op toevoegingsdatum, naam en grootte.

The History of Everything

Prijs: Gratis

Altijd al eens willen weten wanneer de Melkweg is ontstaan of wanneer de eerste dinosaurussen voet op aarde zetten? Deze app weet het allemaal en zet het in een overzichtelijke tijdlijn voor je op een rijtje. Je kunt naar boven en beneden scrollen en als je meer wilt weten over een bepaald onderwerp in de tijdlijn, dan tik je erop. De app is gemaakt voor kinderen, maar ook voor volwassenen is het een informatieve en leuke app. The History of Everything is perfect als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van de aarde, het heelal en de wereldgeschiedenis.

Mirror Lab

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Mirror Lab is een fotobewerkings-app voor psychedelische plaatjes. Open een foto en kies één van de presets in de app. Wil je liever zelf aan de slag gaan, dan heb je opties om je foto te draaien, te spiegelen in te deuken. De app is perfect voor caleidoscoop-achtige effecten en glitchy versies van objecten of gezichten. Mirror Lab is een unieke app en herbergt veel bewerkingsopties die andere apps niet hebben. Een aantal effecten zit achter een betaalmuur, maar met de gratis versie kom je al een heel eind.

Trainline

Prijs: Gratis

Ooit eens geprobeerd treintickets te boeken in verschillende Europese landen? De beste prijs bij de Deutsche Bahn vinden of überhaupt je weg vinden op sites van de Franse en Italiaanse spoorwegen kan vrij lastig zijn. Met Trainline heb je een overzichtelijke app waarmee je tickets en verbindingen van veel internationale vervoerders kunt zien en aanschaffen. Naast de NS vind je hier tickets van onder andere SNCF, Thalys, Deutsche Bahn, Renfe en Trenitalia.

Nwsty

Prijs: Gratis

Wil je wel bij de tijd blijven, maar heb je geen zin om je elke dag door tientallen krantenkoppen heen te worstelen? Dan is Nwsty een goede app voor jou. De app selecteert maximaal tien belangrijke koppen voor je en presenteert deze in een prettig vormgegeven app. Nwsty is voornamelijk gericht op de Verenigde Staten, maar de app geeft ook wereldwijde belangrijke thema’s een plek. Je kunt geen instellingen wijzigen in de app, alles wordt je voorgeschoteld op basis van artificiële intelligentie.

1 Reactie(s) op: Jaaroverzicht: de beste apps van 2020

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 maart 2020 16:10 hiergeweest
  Knap van jullie, nu al weten wat de beste apps van 2020 zijn.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.