Jaaroverzicht: de beste apps van 2020

Door: Lorenzo Jepma | 19 maart 2020 12:55

iphone 11
How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Maart
 3. April
 4. Mei
 5. Juni
 6. Juli
 7. Augustus/september
 8. Oktober
 9. November
 10. December
 11. Januari
 12. Februari

Shade Launcher

Prijs: Gratis

Opensource-app Shade Launcher is een heerlijk minimale launcher voor je Android-toestel. Standaard worden er maar vier mappen op je thuisscherm weergegeven. Als je naar boven veegt, zie je al je apps, deze kun je vervolgens in één van de categorieën bovenin zetten door lang op het icoontje te drukken en op de app-opties te tikken. Hier kies je ook of je een app wilt verbergen, de app is dan alleen maar via de zoekfunctie te vinden. Shade Launcher is overigens van Nederlandse makelij.

Aegis Authenticator

Prijs: Gratis

Tweefactorauthenticatie, ook wel bekend als 2FA, is belangrijk om je veiligheid te waarborgen bij het inloggen. 2FA-apps genereren elke keer een code als je een dienst wilt gebruiken die slechts een bepaalde tijd is te gebruiken. Deze extra beveiligingslaag wordt afgedekt door apps als Google Authenticator en Authy, maar sinds kort is er een nieuwe speler op de markt: Aegis Authenticator. De app is met je vingerafdruk te openen en je kunt handmatig nieuwe profielen toevoegen of via een qr-code of door een afbeelding te scannen. Handig is bovendien dat je profielen kunt verbergen.

Sphaera - 4K, HD Map Wallpapers & Backgrounds

Prijs: € 0,69

De zoveelste wallpaper-app? Niet zozeer, Sphaera is namelijk erg leuk als je van kaarten houdt. De app biedt je eigenlijk gewoon een OpenStreetMap-kaart met zoekfunctie, maar alle teksten en poi’s zijn niet te zien. Alleen de omtrekken van de stad en de rivieren en wegen zijn nog zichtbaar. Als je naar boven veegt, vind je een paar leuke kleurfilters om je stadskaart aan te passen. Op deze manier heb je in een handomdraai een leuke persoonlijke achtergrond voor je smartphone.

Firefox ScreenshotGo

Prijs: Gratis

ScreenshotGo van Mozilla is nog in ontwikkeling, maar wordt wel een onmisbare app op je smartphone. Tenminste, als je veel screenshots maakt. De app kan namelijk automatisch teksten in je screenshots indexeren en hiermee kun je gemakkelijk screenshots terugvinden. Het is mogelijk om screenshots in categorieën onder te verdelen en je hebt meer bewerkings- en deelopties voor genomen screenshots.

Enlight Pixaloop

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Pixaloop is een erg leuke app om van statische foto’s bewegende beelden te maken. Als je een leuke foto hebt met bijvoorbeeld water of een mooie lucht, dan kun je deze in de app automatisch laten vervangen door bewegende elementen. Dit werkt in de meeste gevallen erg goed. Voor sommige opties heb je de pro-versie nodig. Dit is helaas erg prijzig aangezien je een abonnement voor een paar euro per maand moet afsluiten. De app is voor zowel iOS als Android beschikbaar.

MijnKassabon

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Vergeet jij ook altijd je bonuskaart of ben jij je kassabonnetjes snel kwijt? Installeer dan de app MijnKassabon. De scanner in de app herkent automatisch belangrijke elementen van je kassabon en kan klantenkaarten van bedrijven als Albert Heijn, Pathé en H&M automatisch toevoegen. Koop je iets bij één van deze winkels, dan laat je gewoon de code uit de app inscannen. MijnKassabon heeft bovendien een budgettool waarmee je al je aankopen kunt bijhouden.

Bricks Camera

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Lego is natuurlijk erg leuk en niet alleen voor kinderen! Met de app Bricks Camera tover je je foto’s om in lego-mozaïeken. Dit doet de app geheel automatisch voor je, je kunt zelf nog bepalen uit hoeveel lego-steentjes je portret moet bestaan. Wil je bewegende beelden schieten met de app, dan moet je even je portemonnee trekken. Gemaakte foto’s en video’s sla je op je smartphone op, helaas kun je je mozaïek niet uit echte Lego-steentjes bestellen via de app.

App in the Air - Travel planner & Flight tracker

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Reis je veel met het vliegtuig? Dan is App in the Air iets voor jou. Je kunt al je vluchten aan de app toevoegen en je perfect voorbereiden op je volgende reis. Verbind al je klantenkaarten en bonusprogramma’s van luchtvaartmaatschappijen, autoverhuurbedrijven en hotelketens zodat je maximaal kunt besparen op reis en verblijf. De app kan automatisch vluchten die in je e-mail of agenda staan aan je planning toevoegen, maar uiteraard kun je ze ook handmatig toevoegen. Informatie over gates en gemiddelde check-in-tijden zijn per luchthaven in te zien.

1 Reactie(s) op: Jaaroverzicht: de beste apps van 2020

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 maart 2020 16:10 hiergeweest
  Knap van jullie, nu al weten wat de beste apps van 2020 zijn.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.