Jack of Tools Pro: Het Zwitsers zakmes voor de 21e eeuw

Door: robin-smit | 24 oktober 2013 11:23

Apps & Software

Het Zwitserse zakmes is al vele jaren het boegbeeld van veelzijdige hulpmiddelen. Anno 2013 zul je echter nog voor weinig situaties komen te staan waarin je het alles-in-een mes nodig hebt. Gelukkig bewijst Jack of Tools Pro dat de veelzijdigheid ervan nog lang niet vergeten is.

Prijs: € 1,99

Beschikbaar voor: Windows Phone

Download Jack of Tools Pro in de Windows Marketplace

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Veel handige functies
 • Werkt verrassend goed
 • Minpunten
 • Vergrootglas is een misser

Jack of Tools Pro is een app voor Windows Phone die het beste kan worden gezien als een Zwitsers zakmes voor de 21e eeuw. Waar de originele exemplaren namelijk vooral werden gemaakt voor het vergemakkelijken van buitenactiviteiten, richt Jack of Tools Pro zich op het meten van verschillende gegevens met behulp van de sensoren in jouw telefoon. Met de app vraag je bijvoorbeeld snel jouw locatie of hoogte op, maar het is ook mogelijk om geluidssterkte en snelheid te meten. Al deze middelen zijn verscholen in losse apps binnen Jack of Tools Pro. Zo heb je altijd alleen de informatie in beeld die je op dat moment nodig hebt, wat wel zo fijn is.

In totaal zijn er in de app twaalf verschillende hulpmiddelen aanwezig. Het overgrote deel van deze hulpmiddelen werkt erg goed en bewijzen ook echt erg nuttig te kunnen zijn in de praktijk. Zo is er bijvoorbeeld een waterpas aanwezig binnen de app, die op mijn telefoon nauwelijks onderdeed voor een analoog exemplaar. De enige functie die in mijn ogen niet echt wat toevoegt aan de app is het vergrootglas. Hierbij wordt de camera van de telefoon gebruikt om objecten uit te vergroten. Helaas werkt dit niet echt lekker met scherp stellen.

Conclusie

Jack of Tools Pro is een handige app voor Windows Phone die de sensoren in jouw telefoon gebruikt om verschillende gegevens te meten. De app huist onder andere een kompas, hoogtemeter, waterpas en snelheidsmeter. Helaas lijkt het digitale vergrootglas het als enige af te laten weten binnen de app. Dit neemt echter niet weg dat de overige hulpmiddelen bijzonder handig en accuraat zijn, waardoor ik eigenlijk niet anders kan concluderen dan dat deze app minstens zo onmisbaar is als het Zwitsers zakmes ooit was.

1 Reactie(s) op: Jack of Tools Pro: Het Zwitsers zakmes voor de 21e eeuw

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 28 oktober 2013 12:21 Anoniem
  Waterpas zit standaard op iedere nieuwe iPhone. Zit in de kompas app. Swipe opzij en daar is 'ie.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.