JamCam: Filmen met muziek

Door: Robin Smit | 30 september 2013 12:58

Apps & Software

Een video kan al snel veel leuker worden gemaakt door deze te voorzien van muziek. Nu zijn er gelukkig voldoende mobiele apps waarmee je jouw opgenomen video's achteraf kan monteren. JamCam maakt dit nu echter een stuk eenvoudiger.

None

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone

Download JamCam in de App Store

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Soundtrack onder video
  • Meerdere takes
  • Minpunten
  • Geen filters of titels
  • Beperkte videoduur

JamCam is een app waarmee je tijdens het opnemen van video's direct muziek kan toevoegen aan jouw creaties. Zo selecteer je in de app eerst een nummer uit jouw muziekbibliotheek. Wanneer je vervolgens begint met opnemen hoor je deze muziek afspelen. Net als bij diensten als Vine en Instagram is het mogelijk om in JamCam een video te schieten die uit meerdere takes bestaat. Hierbij is het erg handig dat de door jou gekozen muziek bij het uiteindelijke resultaat onafgebroken doorspeelt.

Het feit dat JamCam niet direct is gebonden aan een sociaal medium, maakt het erg fijn dat je in de app zelf kan beslissen wat je achteraf met je opnames doet. Helaas lijkt JamCam wel de limitaties van diensten als Instagram en Vine te hebben overgenomen. Zo liet JamCam me geen video's opnemen die langer duren dan 15 seconden. Dit had de dienst toch een onderscheidend vermogen kunnen geven. Wat ik ook erg jammer vind is dat JamCam je niet de mogelijkheid geeft om video's achteraf te voorzien van bijvoorbeeld leuke filters of titels. Hiermee moet worden gezegd dat de app eenvoudig in het gebruik is, maar voor gebruikers met iets meer eisen wellicht te beperkt is.

Conclusie

JamCam is een app waarmee je video's kan opnemen die je direct kan voorzien van een soundtrack uit jouw muziekbibliotheek. Video's die je opneemt kunnen bestaan uit meerdere opnames, waardoor je veel vrijheid hebt. Helaas wordt de duur van video's beperkt tot slechts 15 seconden en ook zijn er geen andere opties in de app aanwezig. Hiermee legt JamCam het grotendeels af tegen diensten als Instagram en Vine.

0 Reactie(s) op: JamCam: Filmen met muziek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.