Je documenten zullen er prachtig uit zien

© CIDimport

Je documenten zullen er prachtig uit zien

Geplaatst: 31 augustus 2011 - 09:08

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie Computer!Totaal

Je kunt teksten laten inspringen, de kantlijnen aanpassen of tekst rond plaatjes laten lopen.

Er zijn 16 templates beschikbaar en om een eenvoudige grafiek te maken, tik je gewoon de cijfers in. Pages past de tekstbreedte automatisch aan aan het iPad-scherm, of dit nu horizontaal of verticaal wordt vastgehouden.

Wees wel geduldig, want het kan even duren voordat een stevig opgemaakte tekst op je scherm verschijnt. Andere apps, zoals Office² HD, reageren sneller.

Pages werkt met Word-bestanden en kan prima lettertypen vervangen. Helaas ontbreekt de redigeerfunctie van Microsoft Word, dus aangeven welke auteur iets heeft gewijzigd is niet mogelijk. Bij iedere wijziging slaat Pages een nieuwe versie op. Plaatjes binnenhalen is zo gebeurd, evenals roteren of aanpassen van een afbeelding. De app werkt prima op externe toetsenborden, zoals mijn draadloze Matias Folding Keyboard.

Pages-bestanden kunnen worden gedeeld op Apples iWork.com website. Hieraan wordt nog gesleuteld, maar de site was stabiel genoeg om te gebruiken. Apple biedt nu ook ondersteuning voor het synchronisatiesysteem van MobileMe.

Kortom

Met Pages gemaakte documenten zien er prachtig uit en je kunt ze op veel manieren presenteren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten