Je eigen naam in de url van je Google+ account

Door: Elmar Rekers Elmar | 30 oktober 2013 09:10

Apps & Software

Google maakt het sinds deze week voor Google+-gebruikers mogelijk om hun eigen naam in de url te verwerken. Een stuk praktischer dan de willekeurige serie cijfers, nietwaar? Hoe ook jij dit voor elkaar krijgt, je leest het hier!

Google test al sinds 2012 met de nieuwe url's, en ook een geselecteerd aantal gebruikers kon hier vroegtijdig al mee aan de slag. Nu is het voor vrijwel iedereen mogelijk om toegang tot de functie te krijgen, al moet je hier wel enkele handelingen voor verrichten. Wil jij je eigen naam, bijnaam of bedrijfsnaam in de Google+-url? Zo ga je te werkt.

Let op: Om de url te kunnen opeisen, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. 1: Je moet minimaal 10 volgers hebben, 2: Je account moet minimaal 30 dagen actief zijn, 3: Er moet een profielfoto aan het account gekoppeld zijn.

1. Voldoe je aan bovenstaande voorwaarden, dan zal je bovenaan de Google+ (of profiel)-pagina een notificatie zien verschijnen. Klik op Get a custom URL om het proces te starten. Je kunt hiervoor ook terecht bij het tabblad About op je profielpagina. Klik daar op Claim onder je Google+-url.

2. Vervolgens zal je een url te zien krijgen die je is toegewezen. Vermoedelijk krijg je hier meer dan één optie, dus kies de url die je het beste vindt. Het kan ook dat je zelf nog een aanvulling moet doen om de url uniek te maken. Als je akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden, vink het blokje dan aan en klik op Change URL.

3. Je zal gevraagd worden om het account via een telefoonnummer te bevestigen. Geeft dus je mobiele telefoonnummer op, wacht tot je een sms-bericht met een Google+-code krijgt en voer deze in op de pagina. Klik tot slot op Verify.

4. Is de url goedgekeurd? Dan kan de nieuwe url aan je Google+-account gekoppeld worden. Je krijgt nu nog een laatste kans iets aan te passen. Controleer alles goed, want klik je eenmaal op Confirm dan is het niet meer mogelijk de url nog aan te passen.

Google rolt de functie momenteel uit, dus het kan zijn dat deze momenteel nog niet beschikbaar is voor jouw account.