Je Google+ account verwijderen

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 01 november 2013 10:00

Apps & Software

Google+ loopt qua populariteit ver achter op Facebook en Twitter, en misschien heb je ook wel helemaal geen tijd en zin om een derde sociale netwerk bij te houden. Als dat het geval is, kun je altijd je Google+-account verwijderen zonder vaarwel te zeggen tegen andere Google-diensten zoals Gmail.

Log om te beginnen in op plus.google.com met je Google-account. Klik vervolgens op de thumbnail van je profielfoto in de rechterbovenhoek en selecteer Account.

Scrol helemaal omlaag op de pagina, en onder de kop Accountmanagement zal je twee links zien staan: Delete profile and remove related Google+ features en Close account and delete all services and information associated with it. Met de eerste link kun je je Google+-profiel verwijderen; met de tweede kun je je Google-account helemaal sluiten.

Als je je Google-account helemaal sluit is je account ook voor andere Google-diensten verdwenen, zoals Gmail en YouTube. Dus die link wil je niet aanklikken tenzij je het echt helemaal met Google hebt gehad. Omdat we hier alleen het Google+-account willen verwijderen, klik je op de eerste link, Delete profile and remove related Google+ features.

Google+ content verwijderen

Op het volgende scherm wordt gevraagd of je Google+-content wilt verwijderen (hiermee verwijder je je kringen en alles wat je op Google+ gepost hebt, maar je profiel blijft intact), of dat je je hele Google-profiel wilt verwijderen. Deze tweede optie zorgt ervoor dat je van Google+ verwijderd wordt. Als gevolg kun je diensten waarvoor je een profiel nodig hebt niet meer gebruiken.

Als dat in orde is, klik dan op Delete your entire Google profile. Vink het vakje aan om te bevestigen dat je weet dat het verwijderen van je account niet ongedaan gemaakt kan worden, en klik vervolgens op Remove selected services.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite TechHive.com, geschreven door Nick Mediati (@dtnick). De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl.

3 Reactie(s) op: Je Google+ account verwijderen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 februari 2014 22:17 Anoniem
  Bovenstaande is niet meer van toepassing, want er is nog maar een optie.
  Namelijk het verwijderen van het hele profiel. Het is ook niet mogelijk om aan het profiel gekoppelde email-adressen los te maken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 december 2014 02:13 Anoniem
  Ik wil graag mijn Google+ verwijderen kan u mij help Dank u graag sharon
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 mei 2015 21:45 Anoniem
  helder als kippenstront
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.