Je locatie delen in Google Maps

Door: Randolf Bouwma | 16 april 2021 13:54

locatie delen in google maps
How To

In sommige situaties kan het handig zijn om je locatie te delen met familie of vrienden. Welke app kun je dan het beste gebruiken? Met Google Maps kun je realtime je locatie delen, zodat vrienden en familie weten waar je uithangt. Dat werkt als volgt.

Locatie delen in Google Maps

Hoe ga je ermee aan de slag? Heel simpel. Open eerst Google Maps en open daarna het hamburgermenu. Tik vervolgens op Locatie delen en daarna op Aan de slag. Bepaal in het volgende menu hoe lang het delen moet duren, wat kan in stappen van een uur - of kies ervoor om net zolang te delen tot je het handmatig weer stopt.

locatie delen in google maps
Bepaal zelf hoe lang anderen je kunnen volgen.

Daaronder pas selecteer je met wie je je locatie wilt delen. Tik op Mensen selecteren om een lijst met contactpersonen te laden. Tik de juiste personen aan (je kunt meerdere tegelijk aanvinken) en tik dan daaronder op Delen. Wanneer je dit voor de eerste keer doet, vraagt Google je nog eenmaal om een bevestiging. Daarna deel je je locatie.

locatie delen in google maps
Druk onderin op het kruisje om het delen te stoppen.

De persoon aan de andere kant van de lijn krijgt overigens een melding op zijn of haar telefoon binnen van Google Maps, die ze informeert dat iemand zijn of haar locatie met hen heeft gedeeld. Door daar op te tikken, opent Maps en wordt je realtime locatie geladen. Om te stoppen met delen, tik je onderin beeld op het kruisje. Wil je juist meer mensen op de hoogte brengen, tik dan rechtsboven op het icoontje van het blauwe mannetje met het plusteken.

Bovenstaande werkt alleen zo handig wanneer het contact in kwestie gekoppeld is aan een Gmail-account. Is dat niet zo, dan maakt Maps automatisch een deelbare link aan die vervolgens o.a. te versturen is via WhatsApp of via de mail. Door daarop te klikken, opent Google Maps alsnog voor degene die de link ontvangt.

locatie delen in google maps
Je kunt ook een (tijdelijke) link sturen via WhatsApp, de mail, Messenger, et cetera.

Locatie delen tijdens het rijden

Misschien ben je al onderweg en bedenk je je dan pas dat je anderen van je rit op de hoogte wilt brengen. Het delen van je locatie kan gelukkig ook tijdens het navigeren. Zodra je een routebeschrijving hebt lopen, tik je rechts onderin beeld op het omhoog wijzende pijltje. Er komt een menu omhoog, tik hier vervolgend op Voortgang van reis delen.

De rest van de stappen zijn gelijk aan bovenstaande informatie, met als verschil dat je niet de tijd kunt bepalen. Je locatie wordt net zo lang gedeeld tot je bent aangekomen op je bestemming.

locatie delen in google maps
Delen tijdens het navigeren is zo gepiept.

0 Reactie(s) op: Je locatie delen in Google Maps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.