Je locatie delen via Google Maps doe je zo

Door: Kees Krick | 11 december 2017 09:14

Apps & Software

Google Maps is bijzonder handig om de omgeving te verkennen en te navigeren. Sinds kort kun je zelfs jouw locatie met anderen delen. Ook is te zien waar jouw vrienden en familieleden uithangen. Althans, als jij en zij dit toestaan. Je locatie delen via Google Maps doe je zo!

Stap 1: Tijdsduur instellen

Een groot voordeel van een smartphone is dat je precies kunt bepalen waar je bent en je eigenlijk nooit meer verdwaalt. Nou ja, verdwalen kan natuurlijk altijd, maar een app als Google Maps brengt je zo weer op het goede spoor. Sinds kort kun je jouw locatie delen met anderen en kun je ook zien waar jouw vrienden uithangen. Misschien schrikt het idee je in eerste instantie af, want waarom zou je dat doen?

Nou, soms ontdek je achteraf dat je bij elkaar in de buurt was zonder dat je het wist. Of je hebt met iemand afgesproken maar bent vertraagd. Als je jouw locatie deelt hoef je niet steeds te appen waar je bent en staat een kop koffie of koel biertje op je te wachten zodra je binnenstapt. Of misschien heb je jonge kinderen en vind je het prettig om te weten waar ze uithangen. Zolang je verstandig gebruik maakt van locatiedeling, kun je er enorm veel plezier van hebben.

Hoe schakel je het in? Om jouw locatie te delen start je de app Google Maps en kies je in het menu (de drie liggende streepjes) de optie Locatie delen. Tik op Aan de slag en geef aan hoeveel uur jouw locatie gedeeld mag worden. Vind je het omslachtig om een tijdslimiet op te geven? Kies in dat geval Totdat je dit uitschakelt zodat je het delen handmatig kunt stoppen.

Kies in het menu voor Locatie delen om aan de slag te gaan.

Stap 2: Vrienden kiezen

Tik vervolgens op Mensen selecteren en kies één of meerdere personen uit de lijst met contactpersonen die je te zien krijgt. Je mag ook zelf e-mailadressen intikken. Klaar? Tik onderin het scherm op Delen. Alleen als een e-mailadres gekoppeld is aan een Google-account, kunnen anderen jou vanaf nu realtime volgen via de app Google Maps. Ze krijgen hier een melding van via zowel Google Maps als Google Mail. Naar ‘gewone’ e-mailadressen wordt een link verstuurd. Hiermee kunnen anderen jou via Google Maps in een browser volgen.

Stap 3: Stoppen met delen

Kies je opnieuw Locatie delen in het menu, dan zie je onder andere bovenin het scherm met welke mensen jij je locatie deelt en welke mensen hun locatie met jou delen. Tik op het pictogram van een vriend. Vervolgens kun je onderin met een schakelaar het delen weer stoppen, of juist starten. Op die manier is het dus ook eenvoudig om elkaar wederzijds te gaan volgen. Wil je extra mensen aan de lijst toevoegen? Tik dan rechts bovenin op het blauwe mannetje met het plusteken.

0 Reactie(s) op: Je locatie delen via Google Maps doe je zo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.