Je persoonlijke slaapassistent

© CIDimport

Je persoonlijke slaapassistent

Geplaatst: 27 november 2011 - 07:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:27

Redactie ID.nl

Er is tegenwoordig veel aandacht voor slapen en de kwaliteit van je nachtrust. Sleep Cycle voegt intelligentie toe aan de traditionele wekker en bepaalt (in overleg) wanneer het het beste moment is om wakker te worden.

Dit wekmoment wordt bepaald door de accelerometer in je iPhone. Onderzoek heeft uitgewezen dat je tijdens lichte slaap namelijk meer beweegt dan in diepe slaap. Wanneer je wekker afgaat tijdens een diepe slaap, dan voel je je niet best, terwijl je in een lichte slaap feitelijk al bijna wakker bent; sleep cycle houdt je bewegingen voor je bij en probeert je tijdens die lichte slaap wakker te maken, waardoor je je veel fitter zult voelen.

De basis is simpel: je stelt de tijd in wanneer je uiterlijk gewekt wilt worden en het maximum aantal minuten van tevoren waarin Sleep Cycle je wakker mag maken. Sleep Cycle zal je daarmee niet wekken vóór je wektijd minus het aantal ingestelde minuten.

Gedurende de nacht houd je je iPhone in de oplader en plaats je hem omgekeerd op de hoek van je bed. Je slaappatroon wordt de hele nacht gemeten en de volgende dag zie je, wanneer je iPhone op de juiste plek heeft gelegen, precies wanneer je diep hebt geslapen en wanneer je licht sliep / hebt gedroomd. Andere statistieken als slaaptijd worden ook bijgehouden.

De instructies en de menustructuur zijn duidelijk en er is genoeg in te stellen om Sleep Cycle helemaal aan jouw wensen aan te passen.

Kortom

Voor mensen die nu een "gewone" wekker gebruiken is het de moeite waard Sleep Cycle eens te proberen. Het kan een wereld van verschil maken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten