Jimdo: In een handomdraai jouw eigen website online

Door: Robin Smit | 03 september 2013 16:12

Apps & Software

Ondanks dat het steeds eenvoudiger wordt om een plekje op het wereldwijde web te bemachtigen, is dit nog steeds niet voor iedereen weggelegd. Met de app van Jimdo lijkt daar nu echter verandering in te komen.

Jimdo is een app die het mogelijk maakt om een website te creëren en te beheren vanaf een iPhone of iPad. De app van Jimdo is een verlenging van de gelijknamige dienst die het al enkele jaren mogelijk maakt om op een eenvoudige manier een website samen te stellen vanuit je browser. Hiervoor heb je de beschikking over verschillende sjablonen die je vervolgens zelf helemaal naar eigen wens kan invullen.

De app van Jimdo biedt op het moment nog niet dezelfde functionaliteit als de website van de dienst, maar de makers zeggen hieraan te werken. Dit neemt overigens niet weg dat de app erg beperkt is, want zo biedt deze je genoeg functionaliteit om zonder enige technische kennis een website aan te maken, hierop pagina's te creëren en deze te vullen met foto's en teksten. Ik heb eerder apps gezien die dit mogelijk maken, maar de app van Jimdo weet zich absoluut te onderscheiden in gebruiksgemak. Zo had ik enkele minuten een website met meerdere pagina's gecreëerd.

Jimdo biedt iedereen de mogelijkheid om gratis een website te creëren. Hierbij heb je echter niet de mogelijkheid om een volledig gepersonaliseerde domeinnaam aan te maken. Ook heb je geen inzicht in het aantal bezoeken op je website en worden er kleine advertenties van Jimdo onderaan je site getoond. Wanneer je hobbyist bent en Jimdo gebruikt voor bijvoorbeeld jouw reisverhalen is dit geen probleem, maar voor meer professionele doeleinden is het ook mogelijk een betaald abonnement af te sluiten. De kosten hiervan zijn zodanig laag dat Jimdo een absoluut aan te raden middel is voor kleine ondernemers die niet willen investeren in een dure website, maar toch vindbaar willen zijn op het internet.

Kortom

Jimdo is de app van de gelijknamige dienst waarmee het mogelijk is om in een handomdraai een eigen website te creëren. De app van de dienst geeft je voldoende mogelijkheden om pagina's aan te maken en deze te vullen met bijvoorbeeld foto's en teksten. Met een betaald abonnement is het ook mogelijk om onder andere een eigen domeinnaam aan de website koppelen. Hiermee is Jimdo een echte aanrader voor kleine ondernemers die graag een plek op het internet willen claimen.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis

Platform: iPhone & iPad

Download Jimdo in de App Store

3 Reactie(s) op: Jimdo: In een handomdraai jouw eigen website online

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 september 2013 22:47 Anoniem
  Zet er even bij dat je minimaal IOS6 nodig hebt en het dus niet werkt op een Ipad 1.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 september 2013 11:05 Anoniem
  Als je nog twijfelt of het hebben een persoonlijke website voor jou wel of niet handig of nuttig is, kun je het via Jimbo wel gratis uitproberen. En voor jezelf nagaan of het online hebben van een eigen website wel echt iets voor jou is. Voordat je, jezelf (financiële) verplichtingen op de nek haalt, bij een commerciële hosting provider.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 september 2013 18:16 Anoniem
  no me entero de na en espanyolll!! yo soy española española albaaaa!!! palomiii!!! weliinn!!! y saulete and poleteee"!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.