Juke: Duits Spotify-alternatief

Door: Richard Veenstra | 06 december 2013 15:30

Apps & Software

Online streaming muziekdiensten schieten als paddenstoelen uit de grond. Naast Spotify zijn onder andere Deezer, Rdio en Sony Music Unlimited in Nederland actief. Nieuwkomer Juke is van Duitse makelij en probeert het gevecht met de gevestigde orde aan te gaan.

Score
50
 • Pluspunten
 • Minpunten

None

Juke

Prijs Vanaf € 9,67 euro per maand

Taal Nederlands

OS Universeel via website; plus apps voor Windows 8, Android, iOS

Pluspunten

Apps zijn overzichtelijk

Grote muziekbibliotheek

Minpunten

Offline gebruik alleen mogelijk met mobiele apps

Abonnementskosten

SCORE 7/10

Om je als klant binnen te halen, lokt Juke je met een gratis proefperiode van zeven dagen. Heb je je aangemeld dan kan je dit verlengen tot dertig dagen, je moet dan wel betaalgegevens achterlaten. Om Juke zinvol te kunnen gebruiken, kies je één van de betaalde abonnementen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Spotify kent Juke maar één abonnementsvorm en deze kost 9,99 euro per maand. Je krijgt korting als je een abonnement voor drie of zes maanden neemt. In het laatste geval ben je 9,67 euro per maand kwijt. Voor dit geld krijg je toegang tot de uitgebreide muziekbibliotheek van zo´n twintig miljoen liedjes.

Een abonnement op Juke kost je zo'n 10 euro per maand.

Je kunt Juke gewoon vanuit je browser raadplegen, maar de dienst heeft voor verscheidene systemen ook apps beschikbaar. Voor Windows 8 download je de app vanuit de Windows Store (http://ct.link.ctw.nl/juk). Op je iPhone of Android-toestel download je de app via de bijbehorende app-winkels. Sonos-gebruikers kunnen ook een speciale app voor hun systeem downloaden.

Nadeel

Een nadeel van Juke is dat muziek maximaal op 192kbps wordt aangeboden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Spotify, waar je met het vergelijkbare Premium-abonnement toegang hebt tot 320kbps-bestanden. Je kunt muziek opslaan op je apparaat zodat je ook offline naar muziek kunt luisteren. Helaas is dit alleen mogelijk met de Android- of iOS-app, de browserversie biedt dit niet aan.

Juke is een goed alternatief voor Deezer of Spotify, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Voor de meeste gebruikers zal 192 kbps genoeg zijn en is offline opslaan meestal niet heel belangrijk. Het voordeel van zowel Spotify en Deezer is echter dat deze twee diensten ook een goedkoper abonnement van 4,99 euro aanbieden. Hier heb je dan weliswaar niet de mogelijkheid om de dienst op je smartphone of tablet te gebruiken. De keuze is aan jou.

De app voor de iPhone ziet er prachtig uit en werkt goed.

2 Reactie(s) op: Juke: Duits Spotify-alternatief

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 13 januari 2014 17:06 Anoniem
  Voordeel is wel dat JUKE ook Ideal ondersteund dus dan heb je geen creditcard nodig.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 februari 2014 16:28 Anoniem
  Met spotify premium kan ik ook op mijn computer opslaan voor offline gebruik.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.