KAMI: Voor iedereen die op zoek is naar een echte uitdaging

Door: Robin Smit | 25 oktober 2013 10:54

Apps & Software

Wie zich de Rubik's cube nog kan herinneren, weet hoe uitdagend het kan zijn om orde te scheppen in een chaos van gekleurde vlakken. Gelukkig zijn er nog steeds games die de uitdaging van deze klassieker kunnen evenaren. Een daarvan is het verslavende KAMI.

None

Prijs: € 0,89

Beschikbaar voor: iPhone & iPad

Getest op: iPhone

Download KAMI in de App Store

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Eenvoudig in essentie
  • Voldoende uitdaging
  • Minpunten
  • Soms erg moeilijk

KAMI is een game voor de iPhone en iPad waarin het de bedoeling is om jouw volledige scherm te vullen met velletjes papier in een kleur. Hierbij begin je met een scherm dat is opgebouwd uit verschillende kleuren velletjes, maar uiteindelijk moet hier een kleur van overblijven. Welke kleur dit is bepaal je zelf.

Het verkleuren van velletjes doe je in KAMI door de app te vertellen dat een bepaald vlak met velletjes naar een bepaalde kleur moet veranderen. Dit werkt ongeveer net zo als het verfemmertje dat je ongetwijfeld kent uit Microsoft Paint. Zodra je van een groen velletje een rood velletje maakt, zullen alle aangrenzende groene velletjes ook rood worden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je met zo min mogelijk zetten alle velletjes in een kleur verandert. Het is hierbij zaak om tactisch na te denken over hoe je de velletjes verkleurt, want doe je dit goed dan kan je behoorlijk wat zetten besparen.

Wat KAMI uniek maakt is dat de game in de essentie zo eenvoudig is dat iedereen ermee aan de slag zou kunnen gaan. De uitdaging zit hem echter in het feit dat je zelfs bij de eerste levels al goed moet nadenken over een oplossing voor de puzzel. Aangezien de game op dit moment 36 levels telt, heb je voorlopig voldoende materiaal om mee aan de slag te gaan. Wel heb ik ervaren dat KAMI zodanig moeilijk is dat ik de game alleen zou aanraden bij personen die een flinke uitdaging niet uit de weg gaan. Ben je op zoek naar een iets toegankelijker denkspelletje? Kijk dan eens naar Strata, Wordly of SEQ.

Conclusie

KAMI is een zeer uitdagende game waarin je een veld met verschillende velletjes papier in een kleur moet zien te veranderen. De game is al vanaf de eerste levels vrij moeilijk, waardoor het vlekkeloos behalen van het zesendertigste je zeker even wat tijd gaat kosten. Hiermee is KAMI voor veel spelers waarschijnlijk net iets te moeilijk, maar wie op zoek is naar een echte uitdaging hoeft zich voorlopig niet meer te vervelen.

0 Reactie(s) op: KAMI: Voor iedereen die op zoek is naar een echte uitdaging

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.