Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Kaspersky Internet Security 2011

Door: Maikel Dijkhuizen | 23 september 2010 16:24

None
Apps & Software

Kaspersky Lab verwerkt naar eigen zeggen dagelijks gemiddeld dertigduizend kwaadaardige en ongewenste bestanden. Een betrouwbare antivirusbeveiliging op uw pc is dan ook absolute noodzaak, zeggen ze. Het Russische bedrijf brengt met Internet Security 2011 een product op de markt die uw digitale leven weer een stukje aangenamer maakt.

Net zoals alle virusscanners nestelt Kaspersky Internet Security zich in het systeemvak. Op onze testmachine laten we de software twee weken draaien en eigenlijk valt het programma nauwelijks op. Het is dan ook voornamelijk actief op de achtergrond en haalt zelfstandig updates binnen. Beslissingen worden grotendeels eigenhandig door de virusscanner genomen, in plaats van het aan u te vragen. Wel zo prettig, want tijdens werkzaamheden op uw pc wilt u natuurlijk zo weinig mogelijk gestoord worden. Alleen bij het downloaden van schadelijke bestanden, bezoeken van geïnfecteerde websites of als er een verwisselbare schijf wordt aangesloten, verschijnt er rechtsonder een pop-upscherm. Een groot pluspunt is verder dat het programma weinig beslag legt op de systeembronnen van de pc.

De interface van Kaspersky Internet Security 2011 bevat weinig ingrijpende veranderingen.

Veilig online

Kaspersky Internet Security biedt realtime bescherming tegen alle denkbare bedreigingen, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over de status van het systeem. De interface bevat geen grote wijzigingen, al is het verbeterde onderdeel Ouderlijk toezicht nu op de voorgrond zichtbaar. Hiermee bepaalt u precies welke programma’s uw kinderen mogen starten en welke websites er toelaatbaar zijn. Het is zelfs mogelijk om bij chatsoftware en sociale netwerken aan te geven met wie uw kinderen (niet) mogen communiceren. Nuttig is verder de nieuwe Safe Surf-functie, waardoor websites die schadelijke hyperlinks of broncode bevatten worden geblokkeerd. Tevens gebruikt u desgewenst de Online Banking-modus. Zodra u online vertrouwelijke handelingen verricht, opent de pagina op uw verzoek in een beschermde omgeving. Als u twijfelt aan de betrouwbaarheid van een webpagina of programma, dan kunt u die in een veilige modus uitvoeren.

Internetbankieren doet u voortaan in een beschermde browsersessie.

Daarnaast roept u gemakkelijk een virtueel toetsenbord op om eventuele keyloggers te slim af te zijn. Veel geïnfecteerde websites komen uit vreemde landen. Met behulp van het nieuwe Geo Filter, geeft u simpel aan met welke regionale domeinen u contact wilt vermijden.

Het Geo Filter voorkomt dat u per ongeluk domeinen uit specifieke landen bezoekt.

Vervelende melding

Als u Vista of Windows 7 gebruikt, dan treft u een Kaspersky-gadget op het bureaublad aan. U bereikt hiermee snel functies. Via het instellingenmenu koppelt u zelf specifieke acties aan de beschikbare knoppen van de gadget. Mocht het besturingssysteem er plotseling mee ophouden, dan kan de installatie-cd van Kaspersky uw redding zijn. Door deze cd vanuit het BIOS te raadplegen, hebt u de beschikking over diverse herstelopties. Ondanks alle positieve verbeteringen die de ontwikkelaars implementeerden, is er ook een kritische noot. Op onze testmachine kregen we namelijk een merkwaardige melding voorgeschoteld, nadat we het systeem een dag hadden teruggezet via een herstelpunt. Kaspersky gaf na de herstart aan dat de databases en blacklist met licenties waren beschadigd. Er werd weliswaar een mogelijkheid geboden om een update uit te voeren, maar de virusscanner bleef de waarschuwing vertonen. Uiteindelijk moesten we de software noodgedwongen repareren door middel van de installatie-cd. Verder deed een volledige systeemscan ruim twee uur over ongeveer 140 GB data. Dit is wat aan de ruime kant, hoewel de scanfunctie geen zware belasting vormt voor uw pc.

Kaspersky Internet Security 2011

Prijs € 49,95 per jaar

Taal Nederlands

Medium 105,71 MB download of 1 cd

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 1GHz-processor, 1 GB geheugen (32 bit) of 2 GB geheugen (64 bit), 480 MB harde-schijfruimte (voor netbooks lagere systeemeisen)

Maker Kaspersky Lab

Oordeel 8/10

Pluspunten

Betrouwbaar

Geen overbodige alarmmeldingen

Ouderlijk toezicht verbeterd

Verschillende nieuwe opties om veiliger te surfen

Minpunten

Vervelende foutmelding over beschadigde databases

Volledige systeemscan duurt lang

0 Reacties op: Kaspersky Internet Security 2011

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.