Kaspersky Password Manager

Door: Vincent Ossewaarde | 11 mei 2011 11:29

Apps & Software

Kaspersky’s Password Manager speelt in op de toenemende hoeveelheid inloggegevens die men geacht wordt te onthouden. Bijna elke site heeft wel een registratie, daarom wordt het steeds moeilijker om alle gebruikersnamen en wachtwoorden daadwerkelijk te onthouden. Kaspersky Password Manager biedt een digitale kluis voor uw inloggegevens en helpt bij het kiezen van goede wachtwoorden.

Met de toename van e-commerce en de explosie van nieuwe internetdiensten, is het belangrijk om telkens goede wachtwoorden en gebruikersnamen te kiezen. Echter, de gemiddelde internetgebruiker moet dan enkele tientallen wachtwoorden en inlognamen onthouden, een bijna onmogelijke taak. Toch is het belangrijk: de recente beveiligingsproblemen van het Sony Playstation Network tonen aan het nut aan om verschillende inlognamen en -wachtwoorden te gebruiken. Net zo belangrijk als wisselende inlognamen is het kiezen van een ‘sterk’ wachtwoord. Dit verkleint de kans dat een wachtwoord geraden wordt via het domweg uitproberen van heel veel combinaties.

Bij het eerste gebruik moet een hoofdwachtwoord ingevoerd worden. Hiermee wordt de digitale kluis beveiligd.

Kaspersky Password Manager is speciaal bedoeld voor mensen die gebruikersnamen en wachtwoorden hebben en deze adequaat willen beschermen. De software bestaat uit een virtuele kluis, waarin alle gevoelige gegevens opgeslagen kunnen worden. Daarnaast heeft de software een wachtwoordgenerator, die sterke wachtwoorden kan genereren. Geïntegreerd met een browser als Internet Explorer, Firefox of Chrome kan de software van Kaspersky zelfs het hele inlogproces overnemen. Dat wil zeggen dat de Password Manager automatisch herkent welke gebruikersnaam en wachtwoord ingevuld moeten worden en deze automatisch doorgeeft aan de website die bezocht wordt. Het resultaat: geen vergeten wachtwoorden of gebruikersnamen.

In de achtergrond maakt Kaspersky gebruik van intelligente software om te voorkomen dat de opgeslagen gegevens in verkeerde handen vallen. De database is beveiligd met een zware vorm van encryptie en toegang tot de gegevens is alleen mogelijk als het centrale wachtwoord correct wordt ingevoerd. Voor mobiele gebruikers heeft Kaspersky de mogelijkheid om de database op een veilige manier te verplaatsen naar een usb-stick. Op die manier kan de wachtwoordbeheerder óók mee op vakantie en gebruikt worden in een internetcafé, zonder dat speciale software geïnstalleerd hoeft te worden.

Kaspersky Password Manager assisteert in het kiezen van een sterk wachtwoord.

Kaspersky Password Manager is niet de enige wachtwoordmanager op de markt. Er zijn vele virtuele kluizen te vinden en ook software om sterke wachtwoorden te maken, is in allerlei uithoeken terug te vinden. De software van Kaspersky combineert de verschillende functies echter in één pakket en daarmee neemt het aantal directe concurrenten meteen af. De belangrijkste concurrent is 1Password, qua functionaliteit vrijwel identiek maar tevens beschikbaar voor Mac, Linux, iPhone en Android. Dat is heel wat ruimer dan Kaspersky Password Manager, want die is uitsluitend te gebruiken onder Windows.

Niet alleen gewone gebruikersnamen en wachtwoorden, maar ook persoonlijke informatie zoals verzekeringsgegevens kunnen worden opgeslagen in de digitale kluis van Kaspersky.

Kaspersky Password Manager

Prijs € 19,95 (1 licentie), € 29,95 (3 licenties), € 49,95 (5 licenties)

Taal Nederlands

Proefversie 30 dagen

Medium 10 MB download

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen 512 MB geheugen, 10 MB harde-schijfruimte

Maker Kaspersky

Oordeel 7/10

Pluspunten

Eenvoudig om wachtwoorden op te slaan

Kan ook op andere computers gebruikt worden via usb-stick

Sterke wachtwoorden zorgen voor goede beveiliging

Minpunten

Integratie alleen met 32bit-software

Geen andere platformen dan Windows

1 Reactie(s) op: Kaspersky Password Manager

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 18 februari 2016 13:31 Anoniem
    Kaspersky Password Manager werkt ook op IOS dus I-Phone
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.