Kaspersky Pure 3.0 - Veilige gereedschapskist voor je pc

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 11 december 2013 11:07

Apps & Software

Kaspersky ken je wellicht van hun antivirusproducten. De Pure-versie van Kaspersky bevat naast de beveiligingselementen een enorme set gereedschap om je pc schoon en veilig te houden. Inmiddels is dit de derde versie van Pure. Is deze versie een upgrade waard?

Score
70
  • Pluspunten
  • Configuratie- mogelijkheden
  • Netwerkanalyse
  • Goede beveiliging
  • Minpunten
  • Freeware-alternatieven

None

Kaspersky Pure 3.0

Prijs: € 59,95 (1 pc, 1 jaar)

Taal: Nederlands

OS: Windows XP/Vista/7/8

Veel van het soort systeemgereedschap dat aanwezig is in Pure 3.0, is ook te vinden als freeware: bijvoorbeeld het versnipperen van bestanden, ouderlijk toezicht, wachtwoordbeheer, bestandsversleuteling, back-upsoftware en de mogelijkheid om ongebruikte (tijdelijke) bestanden te verwijderen.

Dat soort taken voer je ook uit met gratis tools als TrueCrypt, CCleaner, Macrium Reflect Free en KeePass. In Pure heb je al deze mogelijkheden inclusief antivirus overzichtelijk in één programma. Jammer is wel dat de mogelijkheid om de browserinstellingen op te schonen (cache verwijderen etc.) alleen werkt voor Internet Explorer.

Netwerkanalyse

Voor wie graag het netwerkverkeer goed in de gaten wil houden, is Pure 3.0 zeer de moeite waard. Je ziet exact welke programma's internet- of netwerkverkeer veroorzaken en waar nodig dit verkeer afknijpen of afsluiten. De netwerkregels die je hiervoor aanmaakt in het programma zijn echter wel wat ingewikkeld.

Alles wat internetverkeer veroorzaakt, overzichtelijk in een venster

Uitgebreid en degelijk

Pure 3.0 heeft veel te bieden voor wie meer zoekt dan alleen antivirus. Bovendien kan je bijzonder veel naar eigen hand zetten middels instellingen en gedragsregels. Minpunt is echter dat voor veel onderdelen uit deze gereedschapskist ook uitstekende freeware-alternatieven zijn. Ook zijn de vernieuwingen vergeleken met versie 2.0 niet bijzonder groot. Fijn is wel dat als je een geldige licentie van Pure 2.0 draait, je zonder extra kosten ook 3.0 kunt gebruiken.

Aan het hoofscherm zie je meteen dat er veel onderdelen aanwezig zijn

Qua beveiliging zit je in ieder geval goed met Kaspersky Pure 3.0. In vergelijkingen van professionele antivirustesters zoals AV-Comparatives, scoort Kaspersky regelmatig prima. In de meest recente test kwam Kaspersky zelfs als beste uit de bus, samen met concurrent Trend Micro.

Het wachtwoord voor versleutelde bestanden kan maar acht tekens lang zijn, wat TrueCrypt een veiliger alternatief maakt.

0 Reactie(s) op: Kaspersky Pure 3.0 - Veilige gereedschapskist voor je pc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.