Kaspersky Security Cloud 2020 - Kleine verbeteringen

Door: Edmond Varwijk | 09 december 2019 10:14

Kapersky Anti-Virus
Review

Een jaar geleden introduceerde Kaspersky de eerste editie van Security Cloud. We waren enthousiast, want Kaspersky legde nadruk op gebruiksgemak en het beschermen van de echt belangrijke zaken, en bediende zich niet van overbodige bangmakerij. Daarnaast bood het pakket gewoon goede beveiliging. Wij waren vooral benieuwd naar de volgende versie, schreven we toen, en die is er nu.

Kaspersky Security Cloud 2020

Prijs
€ 69,95 (1 jaar, 1 gebruiker, 3 apparaten) € 139,95 (1 jaar, 20 gebruikers, 20 apparaten) Taal
Nederlands
OS
Vanaf Windows 7, macOS 10.12, iOS 11 en Android 4.2
Website
www.kaspersky.nl/security-cloud
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Veel functionaliteit en multiplatform
 • Beveiligingsadviezen
 • Begrijpelijke communicatie
 • Bewezen beveiliging
 • Minpunten
 • Kaspersky Safe Kids alleen te beheren met hoofdaccount
 • Gezinslicentie maar 5 wachtwoordmanager-accounts
 • Losse installaties wachtwoordmanager, ouderlijk toezicht
 • Vpn maar 500 MB data
 • Weinig vernieuwing

Security Cloud is een veiligheidsabonnement in de cloud. Via een online portal heb je zicht op de apparaten die onder het abonnement vallen en kun je de software naar nog onbeveiligde apparaten sturen. Dat kan een pc zijn, maar ook een Mac, of een tablet of smartphone met iOS of Android. De functionaliteit is nog niet gelijk voor alle versies, maar Kaspersky scoort hier wel beter dan veel concurrenten. Een recente anti-monopoliezaak tegen Apple laat bovendien zien dat Kaspersky zich niet neerlegt bij de beperkingen die Apple aanbieders van software op zijn producten oplegt.

De nieuwe versie van Security Cloud innoveert op twee punten, privacybescherming en antiphishing. En dat is niet veel, vooral omdat die extra privacybescherming alleen op Android werkt. Daar kunnen gebruikers nu in één oogopslag alle app-machtigingen bekijken en beheren. Dit helpt bij het identificeren van dubieuze apps die gegevens verzamelen waar ze beter helemaal niet bij zouden mogen. De verbeterde antiphishing betreft het controleren van verkorte url’s en het waarschuwen wanneer daar een phishing-link achter schuilgaat.

Maar er is meer. Dieper in de beveiliging is de bescherming tegen de bij cybercriminelen populaire remote-access-tools verbeterd. Ook is naar aanleiding van recente trends in malware de beveiliging van Microsoft Office verscherpt (inclusief de OneDrive-opslag van Windows 10) en is de toegang tot de Kaspersky-portal (eindelijk) geschikt gemaakt voor tweefactorauthenticatie.

De bescherming tegen malware is van de hoogste kwaliteit (zo bewijzen vergelijkende tests keer op keer). Security Cloud scant op ontbrekende updates en patches, controleert het online op gelekte privégegevens en accounts. De manier van communiceren is op een heel prettige volwassen manier. Irritaties die ook in deze nieuwe versie blijven, zijn de matige integratie van de wachtwoordmanager, het ouderlijk toezicht en de tot 500 MB per dag beperkte vpn-dienst (al is dat laatste bij de concurrenten zeker niet anders).

Bescherming is nu actief
Kaspersky Security Cloud bestaat uit een aantal vaste onderdelen en enkele onderdelen die afhankelijk van de licentie kunnen worden toegevoegd.

Conclusie

Kaspersky Security Cloud laat in een jaar een bescheiden, maar niet onbelangrijke vernieuwing zien. Het blijft een zeer prettig product om een of meer apparaten te beveiligen tegen de dreigingen van malware en het internet. De betere privacybescherming is belangrijk: account- en persoonsgegevens zijn immers het nieuwe goud voor de cybercriminelen. Kaspersky heeft het abonnementsmodel aangepast met een extra gratis versie en aparte versies voor een individuele gebruiker of een heel gezin.

Kapersky Family
Kaspersky Security Cloud monitort en bewaakt programma’s, en zorgt ervoor dat updates tijdig worden geïnstalleerd.

0 Reactie(s) op: Kaspersky Security Cloud 2020 - Kleine verbeteringen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.