Kaspersky Security Cloud - Russische uitsmijter

Door: Edmond Varwijk | 08 maart 2019 10:55

Kapersky Anti-Virus
Review

De dreigingen, de apparaten die we gebruiken, de programma’s op die apparaten, de onlinediensten die we gebruiken, de plaatsen waar we onze gegevens opslaan – álles verandert, en de beveiliging die we gebruiken hobbelt daar braaf achteraan. Kaspersky gooit het met de Security Cloud over een andere boeg.

Kaspersky Security Cloud

Prijs
Vanaf € 69,95
Taal
Nederlands
OS
Windows 8/10, macOS, Android, iOS
Website
www.kaspersky.nl/security-cloud
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Bewezen beveiliging
  • Beveiligingsadviezen
  • Veel functionaliteit
  • Minpunten
  • Veel losse installaties
  • Gezinslicentie maar 5 wachtwoordmanager-accounts
  • Kaspersky Safe Kids alleen beheren met hoofdaccount

Kaspersky Security Cloud geeft je op een positieve manier het gevoel dat je zelf mede verantwoordelijk bent voor de beveiliging van apparaten en gegevens, en dat je daarin ook keuzes kunt maken. Het doet dat door bijna ongemerkt de essentiële zaken als de antimalware, de bescherming van Windows met een firewall en een sandbox-browser voor veilig online shoppen en bankieren te installeren, en die te laten doen wat moet gebeuren. Dat zijn allemaal veelvuldig bekroonde onderdelen die zonder uitzondering al jaren de hoogste scores halen in alle vergelijkende tests.

Stap voorwaarts

Daarnaast (en dat is waarmee het product scoort) richt het zich op tal van zaken rondom de apparaten en onlinediensten die je gebruikt, en hoe je daarmee moet omgaan. Dit betreft bijvoorbeeld Windows-opties die niet optimaal zijn ingesteld, geïnstalleerde programma’s waar een update voor is, wachtwoorden die je gebruikt op meerdere plaatsen, een persoonlijk account dat is geraakt door een hack of datalek en waarvan het verstandig is het wachtwoord te veranderen, en nieuwe apparaten op je wifi-netwerk. De uitleg is over het algemeen helder en vaak met verwijzing naar de aan te passen optie of de mogelijkheid de updates door Kaspersky te laten installeren.

De basics van Kaspersky Security Cloud zijn de veelbekroonde bekende onderdelen, zoals anti-malware en Windows-firewall.

Ongemakjes

Hoewel dus een enorme stap voorwaarts, perfect is het product nog niet. Er zijn nog te veel onderdelen die apart moeten worden geïnstalleerd, zoals de niet-onaardige Kaspersky Password Manager en het uitgebreide Kaspersky Safe Kids. De vpn is beperkt tot 500 MB per dag; voor meer data en de mogelijkheid zelf het connectiepunt te kiezen is een aanvullend abonnement nodig. Safe Kids laat zich door maar één account beheren en neem je de uitgebreide gezinslicentie die tot twintig gebruikers toestaat, dan krijg je maar vijf licenties voor de wachtwoordmanager. De apps en Mac-versie lopen uiteen qua functionaliteit. Helaas valt de Android-app weer terug op onnodige virusbescherming.

Conclusie

Bescherming is meer dan een virusscanner. Kaspersky zet met Cloud Security een grote stap in de goede richting van volwassen beveiliging. We zijn vooral heel benieuwd naar de volgende versie.

Updates voor geïnstalleerde software worden door Kaspersky Security Cloud gedownload en geïnstalleerd.

0 Reactie(s) op: Kaspersky Security Cloud - Russische uitsmijter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.