Keepvid Music - Muziek zonder beperkingen

Door: Martin Gijzemijter | 13 maart 2017 10:25

Review

Muziek streamen en downloaden is fantastisch, maar alle beperkingen die er tegenwoordig aan zitten, zijn heel onprettig. Dat is wat de makers van Keepvid Music in gedachten hadden toen ze besloten om deze software te maken. Keepvid Music is een programma waarmee je gratis muziek kunt opnemen/downloaden zonder enige restricties.

Keepvid Music


Prijs
€ 39,95 per jaar, € 59,95 levenslang

Taal
Nederlands

OS
XP/Vista/7/8/10

Website
pro.keepvid.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Heel erg uitgebreid
  • Muziek gratis downloaden of opnemen
  • Bestaande muziek ontdoen van drm
  • Minpunten
  • Volledig leunend op de technologie van andere bedrijven
  • Grijs gebied wat betreft legaliteit

Keepvid stelt je in staat om muziek te downloaden van bronnen als Spotify, Soundcloud enzovoort. Met een kanttekening: bijvoorbeeld in het geval van Spotify wordt de muziek helemaal niet van Spotify gedownload, maar van YouTube.

Oneindige bibliotheek

Qua gebruiksgemak maakt het ons natuurlijk helemaal niet zoveel uit waar de muziek vandaan komt, als de kwaliteit maar goed is. En dat is in het geval van Keepvid vrijwel altijd in orde. Heel af en toe kom je een track tegen die dan blijkbaar van een matige YouTube-video is geript, maar dat is echt een uitzondering. Het mooie is dat dit programma heel veel streaming- en downloaddiensten combineert in één interface, waardoor je écht het gevoel hebt dat je het hele wereldaanbod muziek in handbereik hebt.

Het programma biedt je toegang tot een wereld aan muziek.

Opnemen en filteren

Perfect werkt dat natuurlijk allerminst. Immers, niet alles dat op Spotify staat, is aanwezig op YouTube en datzelfde geldt voor de andere diensten. Wat wél heel mooi is, is dat je in dat geval wat je hoort kunt opnemen via de interne luidspreker van je pc. Mocht er reclame zijn of onderbrekingen, dan wordt dat er automatisch uitgefilterd en dat werkt fenomenaal goed (boven verwachting). Diezelfde technologie kun je gebruiken om je gehele iTunes-bibliotheek drm-vrij te maken en dat is ook een handige functie, waar Apple vast niet zo blij mee is.

Dat is dan ook precies het enige waar we bij dit programma onze twijfels over hebben. De gratis functionaliteit is zeer beperkt (tien tracks downloaden) en voor de betaalde versie leg je bijna 40 euro neer. Dat is veel voor een programma dat ongetwijfeld inbreuk maakt op zo’n beetje alle user policies. Het is dus niet geheel ondenkbaar dat het programma aangepakt wordt. Het voelt wat dat betreft een beetje te mooi om waar te zijn, en waarschijnlijk is het dat ook. Betalen voor een programma dat volledig leunt op de content én de techniek van andere bedrijven is riskant. Het programma opereert daarnaast in een grijs gebied, maar wel één waarvan je kunt aanvoelen dat het niet helemaal zuiver is. Kortom, een fantastisch programma, maar we durven er écht niet voor te betalen.

Je moet er alleen wel flink voor betalen, en dat vinden we riskant voor zo’n soort programma.

Conclusie

Keepvid Music is werkelijk een fantastisch programma. Je kunt er ongelooflijk veel muziek mee vinden, in hoge kwaliteit downloaden/opnemen en daarnaast bevat het programma functies om de muziek weg te schrijven naar je smartphone. Maar het bevindt zich in een grijs gebied wat betreft legaliteit.

0 Reactie(s) op: Keepvid Music - Muziek zonder beperkingen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.