Kidiso Internet 2.21.0.0

Door: Ignace de Groot | 23 maart 2012 14:41

Apps & Software

Als ouder bent u natuurlijk bezorgd over wat uw kinderen zoal te zien krijgen op internet. Kidiso Internet is een (wat uitgeklede) browser die erop is gericht om u als ouder meer controle te geven over de plekken die zij op internet bezoeken. Het programma is bedoeld voor kinderen tot circa dertien jaar.

Met de installatie van de Kidiso Internet bent u er nog niet. Het programma heeft namelijk alleen maar zin als u zich op de Kidiso-website als ouder hebt geregistreerd en u hebt aangegeven door welk(e) kind(eren) u de browser wilt laten gebruiken. Voor elk kind vermeldt u hier de naam, het geslacht en de geboortedatum, en stipt u aan of u een 'globaal' (vooral Engelstalig) dan wel een lokaal (Nederlands) contentpack verkiest.

Wanneer u vervolgens Kidiso Internet opstart, zijn automatisch de door u vermeldde namen te zien. Het volstaat een naam aan te klikken om de browser op te starten, reeds voorzien van (grafische links naar) aangepaste inhoud: sites, games en filmpjes.

De 'kinderbrowser': grote en kleurrijke knoppen, maar een beperkte functionaliteit.

Mag ik?

Een zoekfunctie ontbreekt evenmin, maar dat levert alleen maar resultaten op als de zoekterm zich in vooraf goedgekeurde inhoud bevindt. Nu kunt u als ouder weliswaar ook zoekopdrachten via Google toelaten, maar dan verliest u wel een deel van de controle.

Probeert uw kind een site te bezoeken die zich niet in het contentpack bevindt, dan kan die alsnog om uw toelating vragen. U ontvangt dan een mail met het verzoek, waarna u al dan niet uw fiat geeft. Dat kan trouwens ook vanaf de Kidiso-site, waar u zelf ook willekeurige sites aan de 'witte lijst' kunt toevoegen.

Chatten

De Kidiso browser bevat tevens een chatmodule. Elke Kidiso-gebruiker heeft een eigen code en in principe volstaat het om die in te voeren om te kunnen chatten. In principe, want u als ouder bepaalt uiteindelijk of u die persoon als chatpartner voor uw kind accepteert.

Met de online beheermodule past u voor elk kind allerlei instellingen aan.

Rapportage

Kidiso houdt ook netjes bij wat uw kind allemaal doet. U kunt uzelf daarvan een rapport laten doormailen, maar ook op site zelf kunt u volgen welke sites uw kind heeft bezocht, welke filmpjes het heeft bekeken, met wie het heeft gechat en waarover.

Leeftijd

Kidiso is bedoeld voor kinderen tot 13 jaar. Dat is vooral omwille van de aard van de content packs, maar ongetwijfeld ook omdat oudere kinderen al snel zullen doorhebben hoe makkelijk het is uit de Kidiso-browser te breken en internet ongebreideld met uw standaardbrowser te verkennen.

Kidiso Internet

Freeware

Taal Nederlands

Download 10,3 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Goplaysafe.com Network

Oordeel 8/10

Pluspunten

Degelijke rapportages

Online (op afstand) sitebeheer (al dan niet toelaten)

Minpunten

Makkelijk te omzeilen beveiliging

Browserinterface is weinig aanpasbaar

Veiligheid

Let op: 1 van 43 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Kidiso Internet 2.21.0.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.