Kiezen wat je synchroniseert in de Chrome-browser

Door: martin-gijzemijter | 14 oktober 2019 14:13

Apps & Software

Het is bijna niet meer voor te stellen, maar er was een tijd waarin je browsergegevens niet automatisch op al je apparaten beschikbaar had. Synchronisatie is handig, maar je hoeft niet altijd alle gegevens op al je apparaten te hebben. Daarom kun je in Chrome kiezen wat je synchroniseert.

Synchronisatie inschakelen

Voordat je kunt kiezen wat je precies synchroniseert, zul je de synchronisatie eerst in moeten schakelen - bijvoorbeeld wanneer je deze hebt uitgeschakeld omdat je dus niet voortdurend alles wilt synchroniseren. Dit inschakelen is heel eenvoudig. Start Chrome en klik rechtsboven op het pictogram met het rondje en het witte poppetje daarin. In het menu dat opent klik je nu op Synchronisatie inschakelen. Er verschijnt dan een inlogscherm. Je logt nu in met je Google-account (hetzelfde account waarmee je bijvoorbeeld je Gmail bekijkt). Heb je nog niet zo’n account, dan kun je klikken op Account aanmaken om er per direct eentje gratis te maken. Zodra je bent ingelogd, kun je klikken op Ja, inschakelen, waarna de synchronisatie direct kan beginnen. Zorg er dan wel voor dat je ook op de andere apparaten waarmee je wilt synchroniseren bent ingeschakeld.

Zorg er eerst voor dat Chrome-synchronisatie is ingeschakeld.

Synchronisatie beheren

Om nu te bepalen wat je precies wilt synchroniseren met die andere apparaten en wat niet, klik je wederom op het pictogram rechtsboven (inmiddels is dit geen rondje met een wit poppetje meer, maar bevat dit rondje je profielfoto). In het menu dat verschijnt, klik je op de optie Synchroniseren naar… Klik vervolgens op Synchronisatie & Google services en tot slot op Synchronisatie beheren. Je ziet nu een overzicht van alle mogelijke dingen die Chrome kan synchroniseren, van apps en bladwijzers tot geschiedenis, wachtwoorden enzovoort. Standaard staat de optie Alles synchroniseren ingeschakeld. Schakel deze uit, om vervolgens per optie aan te geven of je het wilt synchroniseren of niet.

Je kunt precies bepalen wat er wel en niet wordt gesynchroniseerd.

Synchronisatie resetten

Het kan natuurlijk zijn dat je wel wilt synchroniseren, maar dat je alles dat vóór vandaag is gebeurd liever even verwijdert uit de synchronisatie. Klik in dat geval in het menu Synchronisatie & Google-services op Gegevens van Chrome-synchronisatie en vervolgens op Synchronisatie resetten.

Voor een schone lei kun je de synchronisatie ook eerst resetten.

0 Reactie(s) op: Kiezen wat je synchroniseert in de Chrome-browser

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.