Zo haal je de Amerikaanse Netflix alsnog naar Nederland

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie | 04 februari 2016 14:02

Apps & Software

Het aanbod van Netflix in Amerika is vele malen groter dan in Nederland, en dat is natuurlijk best vervelend. Er zijn verschillende oplossingen, maar Netflix werkt die steeds actiever tegen met blokkades. Wij laten zien hoe je in Nederland toch nog kunt genieten van de Amerikaanse Netflix.

Onlangs werd bekend dat Netflix actief gaat optreden tegen het gebruik van trucjes om het Amerikaanse Netflix-aanbod te kijken in Nederland. Dat kan bijvoorbeeld via een VPN-verbinding of met behulp van proxy's, al dan niet via een browser-plugin. Met deze tips kun je (voorlopig) alsnog het Amerikaanse aanbod bekijken. Lees ook: Wat is de beste streamingdienst voor video?

Amerikaans account

In theorie krijg je vrij eenvoudig toegang tot het Amerikaanse aanbod van Netflix door een Amerikaans account aan te maken. In de praktijk blijkt het echter best lastig, aangezien je een Amerikaanse creditcard nodig hebt én een Amerikaans adres. Ook moet je een proxysite zoeken die bij het aanmelden je internetverkeer via de VS omleidt. Wellicht een goede optie als je vrienden of kennissen in de Verenigde Staten hebt.

Hola

In praktijk blijkt de browserextensie Hola nog veel eenvoudiger. Deze extensie voor maakt in één klap het gehele Amerikaanse aanbod beschikbaar. Ook als je al een (Nederlands) account hebt aangemaakt. Wil je toch graag die Nederlandse cabaretshow bekijken? Dan zet je Hola tijdelijk even uit. Zo kun je ook switchen naar bijvoorbeeld Belgische of Britse content. Je bent met deze methode echter wel beperkt tot afspelen in de browser van je pc. Let ook op dat Nederlandse ondertiteling in de Amerikaanse omgeving ook niet meer beschikbaar is.

Hola en vergelijkbare plug-ins konden nog wel eens het eerste slachtoffer van de regeldrift van Netflix worden. Eerder werden al soortgelijke diensten onder handen genomen. Voorlopig werkt de extensie echter nog prima, dus doe er je voordeel mee - zo lang het nog kan.

Voor niets gaat de zon op

Op internet geldt vaak een vaste stelregel: als iets gratis is, ben jij het product. Die vlieger gaat ook zeker op voor VPN-diensten en IP-extensies. Ook Hola is niet geschoond van kritiek: vorig jaar werd bekend dat IP-adressen kunnen worden gebruikt voor het opzetten van botnets en andere illegale praktijken. Als je op safe wil spelen, kan het handig zijn voor een paar euro per maand een VPN-verbinding te gebruiken die wel volledig te vertrouwen is. Blijf in elk geval kritisch en kies voor andere opties als je het niet vertrouwt.

DNS aanpassen

Op andere apparaten is het Amerikaanse aanbod ook op te roepen. Vereiste is wel dat je bij de netwerkinstellingen deze statisch kunt instellen en de DNS-servers handmatig kunt ingeven. Dat is bijvoorbeeld mogelijk op Android, iOS, PlayStation en Google TV. Op de website netflixdnscodes.com zie je hoe je dit configureert en welk DNS-adres je in dient te geven en hoe je handmatig de instellingen aanpast. Let wel op dat Netflix ook dit actief tegenwerkt. Zo nu en dan moet je daarom het DNS-adres wijzigen of de app herstarten als deze foutmeldingen begint te geven.