Kinect-app Ubi maakt van projectie een aanraakscherm [VIDEO]

Door: matthijs-van-den-broek | 15 augustus 2013 11:11

Apps & Software

Een app die van je beamerprojectie een aanraakscherm maakt, met slechts een klein beetje hardware. Dat is een van de uitkomsten uit het Kinect Accelarotor programma dat Microsoft vorig jaar lanceerde. Ubi Interactive heeft intensief samengewerkt met Microsoft en het resultaat mag er zijn.

Veel bedrijven en personen hebben al een projector of beamer staan. Met de software die UBI heeft gemaakt (149 dollar) en een bijbehorende Kinect sensor van Microsoft maak je van de statische beelden die je projecteert, interactieve beelden. Swipen door een presentatie, of het aanwijzen en openen van apps: eigenlijk is de belofte dat je het touchscreen van je Windows 8 apparaat projecteert op een muur of projectorscherm. Hoe dat werkt en hoe dat eruitziet? Kijk maar eens naar onderstaande video:

Promotievideo

Hoe werkt het?

De mogelijkheden die de Kinect technologie in samenwerking met de software van UBI bieden zijn misschien vooral handig in bedrijfsomgevingen, maar de technologie is natuurlijk ook prima te gebruiken in de huiskamer, op feestjes en/of partijen. De software van UBI draait alleen op Windows 8, en is dus niet geschikt voor Mac of andere besturingssystemen. Volgens de makers is iedere projector of beamer geschikt, zolang de lichtomstandigheden maar goed zijn en de resolutie niet te laag.

Verder zou je iedere app die geschikt is voor Windows 8 en geoptimaliseerd is voor desktop moeten kunnen projecteren via de software van UBI in combinatie met de Kinect sensor.

Leap Motion

Sensor technologie is zwaar in opkomst. we kregen hier onlangs ter redactie de Leap Motion op ons bord. Een sensor, die je aan je computer hangt en die ook veel, veel mogelijkheden biedt voor het met je handen besturen van computers.

0 Reactie(s) op: Kinect-app Ubi maakt van projectie een aanraakscherm [VIDEO]

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.