Kiwi for Gmail: Alles van Google op één plek

Door: Randolf Bouwma | 22 juni 2017 07:13

kiwi for gmail
Nieuws

Als fervente Gmail-gebruiker met meerdere accounts weet je wel hoe omslachtig het kan zijn om telkens tussen alle Google-diensten te moeten schakelen. Constant inloggen en uitloggen, dat moet handiger kunnen. En dat kan ook, met Kiwi for Gmail. Deze software laat je alles Google-diensten beheren binnen dezelfde interface.

Kiwi for Gmail was al een poosje uit voor Mac-computers, sinds kort bestaat de software ook voor Windows. Het programma heeft veel te bieden, maar het belangrijkste is toch wel dat het een mooi onderkomen is voor al je verschillende accounts. Laat nu juist die functie niet gratis zijn. Je mag Kiwi met meerdere Gmail-accounts 30 dagen gratis uitproberen. Daarna kost het je 9,99 dollar per jaar. Wil je dat niet betalen, dan schaal je automatisch terug naar de Lite-versie. Daaraan is slechts één account te koppelen.

Kiwi for Gmail downloaden en installeren

Download Kiwi for Gmail en start het installatiebestand op. Je merkt meteen dat er allerlei snelkoppelingen op je bureaublad worden geplaatst, die kun je weer verwijderen als je wil. Eerst krijg je verschillende introductieschermen voor je neus, die alle functies van Kiwi benadrukken. Druk net zo lang op Next tot het programma daadwerkelijk is geïnstalleerd.

Kiwi vraagt je nu in te loggen met je Gmail-account. Doe dit met je gebruikelijke e-mailadres en wachtwoord. Als je tweestapsverificatie aan hebt staan, dien je ook nog een code in te vullen die per sms toegestuurd wordt. Druk tot slot op Allow om Kiwi toegang te geven tot je account. Dit is nodig zodat de software zijn werk als e-mailclient goed kan doen.

Waarschijnlijk merk je dat er bij Gmail verschillende alarmbellen gaan rinkelen. Zo krijg je bericht dat er op je account ingelogd is met een nieuw apparaat, met de vraag of dit klopt. Geen zorgen, dit hoort er allemaal bij en kun je in principe negeren. Na deze stappen bevind je jezelf in je vertrouwde inbox, die feitelijk hetzelfde werkt als Gmail in je browser.

kiwi for gmail
Kiwi heeft toegang tot je account nodig, anders werkt het niet.

Meerdere accounts toevoegen en beheren

Voordat we de functies van Kiwi aan de tand voelen, gaan we gelijk een extra Gmail-account toevoegen. Dat is immers waarschijnlijk de reden waarom je dit programma überhaupt overweegt. Klik links onderin op het radar-icoontje om bij de instellingen te komen. Onder Accounts zie je Add Account staan. Zodra je daar op klik, start opnieuw het inlogproces. Doorloop dit nu op dezelfde manier als zonet, maar dan natuurlijk met een ander account.

Zodra dit achter de rug is, zie je rechts bovenin twee envelop-icoontjes staan. Door daarop te klikken, wissel je van de ene naar de andere inbox. Onder Accounts bepaal je de kleur per tabblad/account, maar belangrijker: ook van welke account je meldingen wil krijgen op je desktop en welk geluidje dat dan moet maken. Door per account een ander geluid te kiezen, hoor je gelijk op welk adres je een mailtje binnen hebt gekregen.

kiwi for gmail
Al je accounts op een rijtje, inclusief info over ongeopende mailtjes.

Drive, Docs, Spreadsheets...

Goed, wat kun je nog meer met Kiwi? Nou, je vindt er bijvoorbeeld ook snelkoppelingen naar je Drive-bestanden. Links zie je een verticale balk met allerlei icoontjes. Van boven naar onder: je inbox, je Google-agenda en je contactpersonen. Daarna je Google Drive, je Docs, Spreadsheets en Presentaties. En daar weer onder: een nieuwe mail opstellen, nieuwe agenda-afspraak aanmaken, nieuwe Doc, Spreadsheet of Presentatie opstellen.

Helemaal onderaan zie je een icoontje van een maan, dat is de Do not disturb-modus. Handig als je een film gaat kijken of een potje gaat gamen, zonder dat je gestoord wil worden door meldingen van nieuwe mailtjes.

Je merkt dat iedere knop een apart venster opent. Dat is handig, want zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk twee documenten naast elkaar houden of een mailtje lezen terwijl je een spreadsheet open hebt staan.

kiwi for gmail
Documenten uit verschillende Drive-accounts zijn makkelijk naast elkaar te houden.

Kiwi tips en trucs

Tot slot nog enkele tips. Kiwi is een van de weinige programma's die niet automatisch mee opstart na het installeren, terwijl dat nu juist voor deze software zo handig is. Ga dus naar Settings, General en vink daar de optie Start on log on aan.

Een ander voordeel van het feit dat Kiwi een los programma is dat binnen Windows draait in plaats van Gmail in je browser, is dat je op ieder moment een nieuwe mail kunt opstellen door de volgende sneltoets te gebruiken: Ctrl + Alt + Windows-toets + M. Kiwi hoeft hiervoor verder niet open te staan, het werkt overal vanuit Windows.

Je kunt op deze manier ook razendsnel een nieuwe Agenda-afspraak aanmaken. Daarvoor gebruik je de sneltoets Ctrl + Alt + Windows-toets + E.

1 Reactie(s) op: Kiwi for Gmail: Alles van Google op één plek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 22 juni 2017 20:48 EvelyneBos
    Wat handig! Weet jij toevallig of je je kiwi-account kunt gebruiken op meerdere apparaten? Dat zou echt tof zijn!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.