Kleurcodes ontrafeld

Door: carolien-danckaerts | 28 november 2011 12:00

Apps & Software

Soms zie je die ene perfecte kleur voor je kast, behang of iets anders wat een leuke kleur verdient. Om vervolgens die kleur op de muur te krijgen is een tweede. Eenmaal bij de verfwinkel lijkt de juiste er niet tussen te zitten... Loupe biedt de oplossing!

Loupe is een app die precies aangeeft welke kleur wat is, zie je iets in de kleur die je zoekt: maak een foto en loupe vertelt je exact welke kleuren er te zien zijn. Dit doet loupe door de ring, deze kun je vergroten en verkleinen en zo een gebied selecteren waarvan jij de kleur wilt weten. In loupe kun je vrij nauwkeurig de grootte van het gebied kiezen waarvan de kleur weergegeven moet worden, alleen hele kleine gebiedjes zijn lastig. De kleurweergave van loupe is goed, egaal is egaal en als een vlak net niet egaal is wordt dit ook waargenomen. Het gebruiksgemak is zeer goed te noemen. Geen poespas en een duidelijke uitleg vooraf. Dat je notities kunt toevoegen aan de kleuren is erg prettig.

Kortom

Loupe is een goede kleurweergave-app. Simpel maar doeltreffend. Deze app is erg overzichtelijk en zonder overbodige trucjes blijft hij een genot om te gebruiken. De kleurweergave is erg goed en ook de herkenning van kleuren klopt. Het is fijn dat er notities toegevoegd kunnen worden. Het is alleen jammer dat niet duidelijk is waarop het kleurnummer gebaseerd is.

0 Reactie(s) op: Kleurcodes ontrafeld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.