Knippen in YouTube-filmpjes met Tube Chop

Door: robbin-ooijevaar | 02 januari 2017 08:48

How To

Bijna alle filmpjes op YouTube kun je eenvoudig delen of toevoegen aan een forum of je website. Het wordt lastiger als je alleen een stukje uit een filmpje wilt delen. In dit artikel lees je hoe je met Tube Chop een fragment ‘uitknipt’ en deelt.

Stap 1: Delen via YouTube

Het is eenvoudig om een compleet filmpje van YouTube te delen. Je hebt alleen een link nodig. Klik onder het filmpje waarvan je de link wilt hebben op Delen en kopieer de getoonde link met Ctrl+C. Optioneel kun je het filmpje laten starten op een ander moment dan het begin. Plaats een vinkje bij Vanaf en stel een tijd in (minuten:seconden). Plak de getoonde link met Ctrl+V in een mailtje of op een website. Om een filmpje op te nemen op je website, kies je onder het YouTube-filmpje voor Delen / Insluiten. Je krijgt een HTML-code die je kunt gebruiken om het filmpje te integreren.

Delen via YouTube is eenvoudig, dan kan zelfs vanaf een bepaald punt in de video.

Stap 2: Inkorten

Als je alleen een fragment uit een filmpje wilt delen, lukt dat niet via de standaardopties van YouTube. We zetten hiervoor Tube Chop in. Kopieer de link van het YouTube-filmpje zoals beschreven bij de vorige stap. Surf naar www.tubechop.com, plak de link bij Enter a YouTube URL en klik op Chop it. Je ziet de film en hieronder een tijdlijn. Versleep het beginpunt naar het gewenste fragment en geef aan waar je wilt eindigen. Voeg eventueel commentaar toe in het invoerveld. Speel je fragment paar keer af totdat je de gewenste uitsnede hebt. Tevreden? Klik op Chop it.

Kort het filmpje in totdat je alleen het fragment ziet dat je wilt delen.

Stap 3: Delen via Tube Chop

Je krijgt nu een YouTube-achtig afspeelvenster. Om het fragment te delen via social media kun je hiervoor de bekende icoontjes kiezen onder Share video. Je kunt ook de link kopiëren uit de adresbalk van je browser. Klik op het webadres en kopieer de link met Ctrl+C. Om het fragment op je website te plaatsen toont Tube Chop een eigen integratie-code onder Embed code.

Mensen die je filmpje kijken zien alleen het fragment op Tube Chop. Door op het bekende YouTube-logo te klikken in het filmpje, wordt het volledige fragment afgespeeld via YouTube.

Tube Chop kan je filmfragment delen via een link of met een eigen embed code.

0 Reactie(s) op: Knippen in YouTube-filmpjes met Tube Chop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.