KNIPPR - Gepersonaliseerde kabeltv-vervanger?

Door: Maikel Dijkhuizen | 21 maart 2017 10:12

Review

Voor het kijken van televisie ben je allang niet meer afhankelijk van de traditionele aanbieders. Zo biedt T-Mobile bijvoorbeeld onder de naam KNIPPR sinds enige tijd een kabelvrije televisiedienst aan. Je stelt hierbij zelf het zenderpakket samen en bekijkt de zenders onder meer via een Google Chromecast of Apple TV. Hoe bevalt KNIPPR in de praktijk?

KNIPPR


Prijs
Vanaf € 9,99 per maand

Taal
Nederlands

OS
Android, Chromecast, iOS, Apple TV, web

Website
www.knippr.nl
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Eigen zenders kiezen
  • Gebruiks-vriendelijke app Apple TV
  • Minpunten
  • Niet vanuit buitenland
  • Nauwelijks goedkoper
  • Geen apps voor smart-tv's

Het principe van KNIPPR is simpel: voor een tientje per maand ontvang je het basispakket met de populairste zeventien zenders. Wil je meer, dan betaal je daarvoor 65 of 99 cent per zender extra. Op die manier maak je televisiekijken dus zo duur als je zelf wilt. De meeste bekende zenders zijn beschikbaar, al is het helaas niet mogelijk om een abonnement op FOX Sports of Ziggo Sport te nemen. Fijn is dat je de zenders maandelijks ‘uit en aan’ kunt zetten, zodat je voortdurend in je persoonlijke televisieaanbod kunt variëren. De beeldkwaliteit is prima in orde.

Apple TV en Chromecast

In de Knippr-app is er een Chromecast-functie beschikbaar.

KNIPPR is voor meerdere platformen beschikbaar, zoals Android, iOS en het web. Overweeg je deze kabelvrije dienst als alternatief voor je huidige tv-provider, dan kun je een Apple TV of Google Chromecast gebruiken. Het heeft vooralsnog geen zin om naar apps op je smart-tv te zoeken, want KNIPPR staat er niet tussen. De app op de Apple TV zapt erg lekker weg. Via een swipebeweging op de afstandsbediening ga je naar de volgende zender. Verder is het prettig dat je een stukje terug kunt spoelen wanneer je het begin van een uitzending hebt gemist. KNIPPR laat op de Apple TV overigens ook de zenders zien waarop je niet geabonneerd bent. Volkomen zinloos dus. Vanuit de mobiele app cast je desgewenst uitzendingen naar een Google Chromecast. Ook dat werkt uitstekend. Een minpunt is dat KNIPPR niet werkt vanaf een buitenlands ip-adres, dus tijdens vakanties over de grens kun je niet zomaar op een meegenomen laptop of tablet televisiekijken, tenzij je een Nederlandse VPN gebruikt.

Conclusie

KNIPPR is een gebruiksvriendelijke dienst om op zo’n beetje ieder scherm naar televisiezenders te kijken. Voor ontvangst op een televisie heb je wel een Chromecast of Apple TV nodig, want smart-tv-apps ontbreken. Verder valt het tegen dat KNIPPR (zeker met enkele extra zenders) niet per se goedkoper is dan veel traditionele televisieproviders.

0 Reactie(s) op: KNIPPR - Gepersonaliseerde kabeltv-vervanger?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.