Kom in contact met onbekende medereizigers

Door: menno-van-bohemen | 20 maart 2012 10:47

Review

Wie veel met de trein reist, zal het wel herkennen. Iedereen in de coupe kijkt stil voor zich uit. Niet echt gezellig om met vreemden in de trein te zitten, terwijl je sommige mensen elke dag van de week tegenkomt. Je zal vast wel eens gefantaseerd hebben over je medereizigers. Zou die man een ambitieuze advocaat zijn, of toch eerder een supermarktmanager. En dat leuke meisje, zou ze vrijgezel zijn?

Natuurlijk heeft niemand een post-it op z'n voorhoofd met daarop z'n naam en interesses, maar in sommige gevallen zou dat best leuk zijn. Dankzij Highlight kan dat idee werkelijkheid worden. Highlight is namelijk een app waarmee je eenvoudig kunt zien wie er in de buurt is, en wat de interesses van die persoon zijn. De enige voorwaarde is dat je beide de app geïnstalleerd dient te hebben.

De app werkt op de achtergrond, en maakt continue gebruik van je gps. Wanneer een 'interessant' persoon in je buurt is, dan krijg je hier automatisch een melding over. Aan het eind van de dag kun je zien welke personen je tegen bent gekomen. Anderen die bij je in de buurt zijn kunnen je facebook-profiel zien, en eventueel nog extra informatie die je kwijt wil.

Kortom

Highlight is een vernieuwend concept en leuk voor als je open staat voor nieuwe contacten. Doordat de app vaak je gps gebruikt is het mogelijk dat je batterijduur achteruit gaat. Als veel mensen Highlight gaan gebruiken, dan kan dit beslist een hit worden. Zo niet, dan zal is het een vrij nutteloze applicatie.

0 Reactie(s) op: Kom in contact met onbekende medereizigers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.