Zo koppel je Google Drive en Dropbox aan Microsoft Office

Door: Edmond Varwijk | 06 september 2016 14:33

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Online opslag is erg handig. Je kunt altijd bij je documenten en het is eenvoudig ze te delen. Microsoft Office heeft daarbij een flinke voorkeur voor het eigen OneDrive, maar die liefde hoef jij niet te delen. Met een beetje handigheid koppel je Office ook aan Google Drive of Dropbox.

Tip 01: Standaard OneDrive

In bedrijven is het al heel lang heel gewoon dat je altijd bij je documenten kunt om ze te bekijken of bewerken en ook delen met collega's kost er altijd weinig meer dan een paar klikken. Thuisgebruikers konden hier lange tijd alleen van dromen. E-mail was de enige manier om documenten te delen. En toen kwamen de opslagdiensten zoals Dropbox, Google Drive en OneDrive. Lees ook: De 9 beste gratis clouddiensten onder de loep.

Ineens kon je vanuit je eigen huis en zonder enige moeite of kosten, je documenten zo opslaan dat ze altijd toegankelijk waren. En ook delen was ineens heel goed mogelijk. Inmiddels speelt OneDrive een prominente rol in recente versies van Microsoft Office. Klik maar eens op Bestand / Opslaan in Word of Excel en OneDrive is de eerste plek om je documenten te bewaren.

Tip 01 OneDrive is de favoriete plek voor Office om documenten te bewaren.

OneDrive beperkt de opslag

Dit najaar verraste Microsoft vriend en vijand met de boodschap dat het de online opslag in OneDrive fors ging beperken. Volgens Microsoft omdat er misbruik van werd gemaakt, maar waarom dan ook alle gewone gebruikers straffen en zelfs zij die voor hun online opslag hadden betaald?! De wijzigingen kunnen grote gevolgen hebben voor wie al fors gebruikmaakte van OneDrive. Zo wordt de gratis opslag verkleind van 15 naar 5 GB en komt de 15 GB extra voor foto-opslag zelfs helemaal te vervallen. Betalende Office 365-klanten hadden onbeperkte opslag en nu nog maar 1 TB. Wil je meer, dan moet je betalen.

Tip 02: Google Drive

Office gebruiken met een Google Drive of Dropbox begint met de installatie van software op de pc die de cloudopslag als een lokale harde schijf laat zien. Ook Office ziet dan ineens die opslagruimte en kan die gebruiken om documenten te bewaren of te openen. Ook OneDrive werkt zo, het zit zelfs standaard in Windows 8, 8.1 en 10. Wil je Google Drive gebruiken, ga dan naar www.google.com/drive/download en klik op Drive downloaden. Klik dan op Mac en pc / Accepteren en installeren. Download en installeer de Google Drive-syncsoftware. Als de installatie klaar is, helpt een wizard deze te configureren. Klik op Aan de slag en log op het volgende scherm in bij Google Drive met je Google-account en het bijbehorende wachtwoord. Accepteer daarna alle standaardopties en sluit uiteindelijk af met een klik op Gereed. Wanneer je nu Windows Verkenner start, zie je in de lijst met mappen ook een Google Drive.

Tip 02 Met Google Sync breng je Google Drive naar de eigen pc en in Windows Verkenner.

Tip 03: Dropbox koppelen

Gebruik je liever Dropbox dan Google Drive of gebruik je beide, installeer dan de Dropbox-software op de pc. Hiervoor ga je naar www.dropbox.com/install en klik op Gratis downloaden. De installatie is maar een paar stappen en veel meer dan telkens op Volgende klikken is niet nodig om Dropbox te installeren. Log aan het einde van de installatie in met je gebruikersnaam en wachtwoord en open Windows Verkenner. Je ziet dat hier behalve mogelijk al Google Drive, ook Dropbox ineens in Windows Verkenner staat. Je kunt er documenten openen en bewaren.

Tip 03 De Dropbox-software voor Windows brengt ook Dropbox naar Office.

Tip 04: Opslaan en openen

Nu Google Drive en Dropbox direct in Windows Verkenner staan, kun je er direct vanuit Word, Excel en andere Office-programma's bestanden opslaan en openen. Klik op Bestand / Opslaan en klik op Bladeren. Klik nu op Google Drive of Dropbox en selecteer de map waar je het bestand wilt opslaan en kies Opslaan. Bij een document openen is het niet anders, alleen kies je dan voor Bestand / Openen. Selecteer dan Google Drive of Dropbox en blader naar het document dat je wilt openen. Selecteer het en kies Openen.

Tip 04 Met Google Drive op de pc gaat documenten bewaren op de Google Drive net zo gemakkelijk als op de eigen pc of OneDrive.

1 Reactie(s) op: Zo koppel je Google Drive en Dropbox aan Microsoft Office

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 10 februari 2018 11:49 RenéB3
  Mijn vrouw en ik gebruiken dezelfde Dropbox. Zij heeft hem op haar computer geïnstalleerd en kan DB vanuit de verkenner gebruiken.
  Hoe kan ik ervoor zorgen dat met dezelfde gebruikersnaam/wachtwoord deze DB ook op mijn verkenner zichtbaar wordt?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.