Koppel smartphone en computer alsof het één apparaat is

Door: Martin Gijzemijter | 26 februari 2016 08:28

How To

We hebben al eens besproken hoe handig het is om Pushbullet te gebruiken om een koppeling te maken tussen je Android-toestel en je pc. Maar je kunt de software ook prima gebruiken om een koppeling te maken tussen je pc, Mac en je iPhone.

Installeren

Om te kunnen werken met Pushbullet, dien je de software eerst te installeren op de apparaten die je aan elkaar wilt koppelen. Op je pc doe je dat door de browser-plug-in te downloaden, op je Mac doe je dat door de app van Pushbullet te downloaden uit de Mac App Store. Op je iPhone of Android-toestel installeer je Pushbullet met behulp van de apps uit de Apple App Store en Google Play Store. Lees ook: Je Android-apparaat aansturen met je pc.

Er is één groot minpunt voor de iPhone ten opzichte van Android: reageren op WhatsApp-berichten kan nog steeds niet, die functie is vooralsnog alleen voorbehouden aan Android-gebruikers. Wanneer je de software op alle gewenste apparaten hebt geïnstalleerd, dien je op al die apparaten in te loggen bij Pushbullet (met je Facebook- of Google-account).

Installeer Pushbullet op alle apparaten die je aan elkaar wilt koppelen.

Configureren

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de functies van Pushbullet, dien je eerst nog een paar instellingen aan te passen. Open de voorkeuren van de app en plaats een vinkje bij de opties Klembord synchroniseren en iOS-naar-Mac-Meldingen. De laatstgenoemde optie werkt in combinatie met je Mac, maar helaas alleen bij Macs vanaf halverwege 2011, omdat er bluetooth 4.0 voor nodig is. Heb je een Mac van na die datum, dan worden dankzij deze optie alle notificaties van je iPhone, rechtstreeks doorgestuurd naar je Mac.

Werken met Pushbullet

Je kunt Pushbullet nu gebruiken om via de apps, bestanden en teksten naar jezelf te sturen op een ander apparaat. Handig, maar apps als Evernote kunnen dat natuurlijk ook. Waar Pushbullet je echt veel tijd mee zal besparen is met de functie Klembord synchroniseren. Deze zorgt ervoor dat je tekst of linkjes die je, bijvoorbeeld op je computer kopieert, kunt plakken in iOS of op één van je andere apparaten. Dit lijkt haast magisch, maar is eenvoudig mogelijk doordat Pushbullet de inhoud van het klembord op alle gekoppelde apparaten overschrijft zodra je iets kopieert.

Notificaties van je iPhone worden nu één op één in OS X getoond.

3 Reactie(s) op: Koppel smartphone en computer alsof het één apparaat is

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 februari 2016 19:11 Anoniem
  Geweldig stukje software! Super!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 februari 2016 09:44 Oscar
  Altijd handig, vooral wanneer je al informatie adressen, agenda, whatts app en dergelijke op je smartphone hebt, staan, als om welke reden dan ook je smartphone onbruikbaar wordt, beschik je altijd nog over de informatie die er op staat. En is die eenvoudig over te brengen op een nieuwe smartphone. Zo kan je de schade van het defect raken beperken tot hooguit wat ongemak, totdat je weer beschikt over een nieuwe smartphone, waar je de informatie dan weer op kan (laten) zetten..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 maart 2016 13:24 Anoniem
  Jammer dat er in deze review niet wordt gekeken naar de privacy condities van deze App. Die zijn werkelijk absurd te noemen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.