Korte clips eenvoudig maken en delen

Door: tessa-vermeulen | 24 mei 2012 17:32

Review

Wordt jij de regisseur van jouw nieuwe spetterde clip? Nu kan je video's simpel bewerken middels filters en vervolgens delen via Facebook of Twitter. Met Viddy maak je een waar kunstwerkje van jouw alledaagse filmpjes.

Het inloggen via Facebook of Twitter maakt het mogelijk de filmpjes direct te delen met vrienden. Viddy geeft eerst een aantal suggesties voor vrienden die jij eventueel zou kunnen volgen. Daarna is het de beurt aan jou. Maak met de middelste knop een filmpje. Deze mag helaas niet langer zijn dan 15 sec, dus de timer telt af.

Eenmaal het beeld opgenomen kan je deze bewerken en verschillende effecten toepassen. Hierbij is het mogelijk een vintage, zwart-wit of crystal look te geven aan jouw video. Ben je tevreden, dan kan er een titel en omschrijving worden gegeven. Ook op deze pagina zijn de sociale media Facebook, Twitter, Youtube en Tumblr geïntegreerd. Het posten is dus zeer eenvoudig. Middels de iconen kan aangegeven worden of de video privé, publiekelijk of alleen aan vrienden mag worden getoond. Naast het posten van eigen video's kan je bij 'hot' en 'activity' ook zien wat anderen hebben geproduceerd.

Eigenlijk doet Viddy hetzelfde als Socialcam, alleen dan in iets mindere mate. Er worden minder filters gegeven, er kan via minder sociale media worden gedeeld, en je kan alleen maar korte clips opnemen. Dit laatste kan echter ook een voordeel zijn, zodat niet ellenlange, saaie video's worden gedeeld.

Kortom

Viddy maakt het mogelijk binnen no-time creatieve korte clips te maken en te delen. Deze mogen echter niet langer zijn dan 15 seconde. Middels de filters krijgt de film een vintage uiterlijk. De app is voornamelijk eenvoudig in gebruik, binnen een aantal clicks staat jouw filmpje op je timeline.

0 Reactie(s) op: Korte clips eenvoudig maken en delen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.