Kruising tussen een game en een manga

© CIDimport

Kruising tussen een game en een manga

Geplaatst: 29 augustus 2011 - 20:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Met het steeds groter worden van e-books kunnen natuurlijk ook strips niet achterblijven. Verschillende uitgevers hebben al apps uitgebracht op de iPad en iPhone waarmee je hun strips digitaal kunt kopen. De moderne technologie brengt nog meer mogelijkheden met zich mee, zo bewijst Square Enix.

Imaginary Range is een soort kruising tussen een game en een manga. Je krijgt het verhaal plaatje voor plaatje op je scherm voorgeschoteld waarbij er soms stukjes geanimeerd zijn. Desondanks zijn de beelden vrij statisch. Door met je vinger te swipen, 'blader' je door de strip heen. Ook is er de mogelijkheid om de pagina's in hun geheel op het scherm te zien, maar op je iPhone worden de plaatjes dan wel klein. Op de iPad is dit minder een probleem.

Gedurende het verhaal moet je soms simpele puzzeltjes oplossen die meestal bestaan uit het verzamelen van voorwerpen die je dan op een andere pagina kunt gebruiken om verder te komen. Verder wordt het verhaal afgewisseld met een aantal mini games. Dit zijn variaties op bekende spellen als Flight Control, maar het is een leuke afwisseling tijdens het lezen. Heb je het verhaal uit, dan zijn de spellen ook direct vanuit het menu te spelen om high scores te halen en artwork vrij te spelen.

Imaginary Range is wazig

Het verhaal van Imaginary Range komt voor mensen die nog nooit manga's hebben gelezen misschien een beetje wazig over, maar de 'Otaku's' onder ons zullen bekende thema's als mecha's en magic girls gelijk herkennen. Ondanks dat het gemaakt is door mensen die ook aan Final Fantasy-titels hebben meegewerkt, is het verhaal niet heel bijzonder. De tekeningen zijn daarentegen erg mooi en ook de bijpassende muziek is fijn om op de achtergrond naar te luisteren.

Het gaat hier duidelijk om een eerste deel van een serie. Het is nog niet bekend wanneer en hoe de komende delen gaan uitkomen, maar hoogstwaarschijnlijk worden het in-game aankopen. Ik ben in ieder geval benieuwd naar de volgende delen van Imaginary Range.

Kortom

Imaginary Range is een originele kijk op de moderne manga. De combinatie van een strip en game-elementen speelt/leest lekker weg en ik ben erg benieuwd wat het volgende deel gaat brengen. Helaas zijn zowel het verhaal als de bijgeleverde spelletjes niet bijster origineel, maar ze spelen wel lekker weg. Bovendien is dit eerste deel ook nog eens gratis.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten