Kun je geld verdienen met foto-apps Foap en Eyeem?

Door: Laura Kempenaar | 30 september 2019 16:24

iphone fotografie
How To

Er zijn er een heleboel te noemen, websites en apps waarop je je foto’s te koop kunt aanbieden. Er is immers een grote markt voor stockfotografie, mede omdat de auteursrechtenclaims er niet om liegen. Apps als Foap en Eyeem pretenderen dat je ook echt geld kunt verdienen met je kiekjes, maar werkt dat in de praktijk ook zo?

Die mooie foto van een hommel die komt aanvliegen, die kiek van die verjaardagstaart die perfect was gelukt of een plaatje van een cactus in een raamkozijn. Je kunt van de meest simpele foto’s een stockfoto maken. Een stockfoto is een foto binnen een online database waar mensen al dan niet voor moeten betalen om deze te gebruiken op hun website of in hun communicatie. Er zijn stockfotomodellen die er een hele carrière van hebben gemaakt om iets uit te beelden waarvan blijkbaar nog weinig foto’s bestaan, waardoor die foto’s vaak door nieuwssites en bedrijven worden gebruikt als er over dat specifieke onderwerp wordt geschreven.

Foap en Eyeem

Foap

Je zou denken dat je dan ook best wat geld kunt verdienen met het maken van stockfoto’s. Dat is ook wat fotografiediensten als Foap en Eyeem je willen laten denken. Jij maakt die foto toch al voor jezelf of je Instagram, en hoe leuk zou het zijn als die ook nog wordt verkocht aan iemand die hem goed kan gebruiken? Die persoon heeft de foto en jij verdient wat geld. Perfect. Houd wel rekening met de platforms, want die verdienen vaak het meeste. Controleer dus goed de voorwaarden van het platform dat je kiest.

Je kunt echter zelfs als je geen geld verdient aan de fotografie-apps toch wat uit het platform halen. Zeker als je amateurfotograaf bent, dan zijn deze platformen interessant om te kijken hoe andere mensen over je kunsten denken. Er zit een heel sociaal aspect aan vast waarbij mensen foto’s van andere gebruikers kunnen liken. Daarnaast kun je je foto’s als stockfoto’s ‘op de markt’ zetten, maar hiervoor moeten ze wel eerst akkoord krijgen.

Zo zie je in je account op een gegeven moment foto’s die niet en die wel geselecteerd zijn voor de ‘market’. Controleer dit goed, want je kunt dan zelf steeds beter inschatten wat er wel en niet wordt gewaardeerd. Lees hiervoor ook altijd de veelgestelde vragen van het betreffende platform, want hierin zijn vaak ook tips te vinden.

Foap
Foap
Foap

Geld verdienen met je foto

Het kost best wat tijd om een foto te selecteren, tags te geven en online te zetten. Vandaar dat het interessant is dat je er geld mee kunt verdienen. Echter gaat dat niet zo snel. Wat enorm helpt is om mee te doen aan fotowedstrijden. Vooral Foap is daarmee erg fanatiek. Door hieraan mee te doen kun je je in de kijker spelen van grote merken, want die schijnen wel actief te zijn op deze creatieve app. Het is best moeilijk om op te vallen tussen zoveel vindingrijke fotografen, dus vaak meedoen aan wedstrijden kan je een voorsprongetje geven.

Geld verdienen met deze websites, dat gebeurt niet in een dag. Het is essentieel om de juiste tags te gebruiken, maar ook om je portfolio in de gaten te houden. Als je allerlei foto’s door elkaar in je portfolio hebt, waarvan een aantal niet op de market staan, dan kun je misschien beter een grote schoonmaak houden en de niet-marketwaardige foto’s eraf halen. Bovendien kun je er ook voor kiezen eenzelfde soort foto’s te maken. Denk bijvoorbeeld aan zwart-wit-foto’s van bruggen, of een theekopje in allerlei cafés. Juist één stijl laten zien, kan vaak zeer succesvol zijn op deze platforms, omdat je er een bepaalde professionaliteit en focus mee uitstraalt. Reken je echter niet rijk.

Op deze apps verdien je met geluk geld. Bovendien is dat vaak maar een zakcentje. Aan de andere kant hoef je er weinig voor te doen. Je kun je foto’s jaren in de market hebben staan, voor ze worden gekocht. Dat kan zelfs gebeuren als jij rustig ligt te slapen. Slapend rijk worden is het niet, maar juist omdat je foto’s er altijd op staan als ze er eenmaal op zijn gezet, kan het geen kwaad het eens te proberen op een fotoverkoopplatform. Slapend een zakcentje verdienen is immers ook niet slecht.

eyeem
eyeem
eyeem

1 Reactie(s) op: Kun je geld verdienen met foto-apps Foap en Eyeem?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 4 oktober 2021 14:45 noisegatesam
    Voor zover ik weet, is het bijna onmogelijk om geld te verdienen met dergelijke aanvragen vandaag. Je kunt preciezer zijn, maar het is zo ' n mager geld dat het beter is om te proberen om een interessantere hobby te vinden. Het onderwerp van cryptocurrencies is zeer relevant vandaag en waarom ga je het niet proberen? Hier Bitcoin Code ervaring kunt u lezen over hoe u de groei van de munt kunt controleren. Het lijkt mij dat het winstgevender zal zijn dan het nemen van foto ' s via de telefoon.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.