kuView 1.7pre

Door: Martin Gijzemijter | 08 december 2010 14:17

Review

Windows wordt geleverd met een ingebouwde viewer voor afbeeldingen en hoewel die in principe prima functioneert, biedt deze maar weinig opties. kuView wil de compact- en lichtheid van de Windows-viewer combineren met de opties en het gebruiksgemak van uitgebreidere viewers van derden, maar dan zonder prijskaartje.

Licht is kuView in ieder geval, want u hoeft het programma niet te installeren. U kunt het mapje met inhoud gewoon op een usb-stick of harde schijf plaatsen en het van daar af starten. U krijgt dan direct een viewer in beeld met twee vensters, links voor de navigatie, rechts voor de weergave van de afbeeldingen. Hier valt wel direct op wat ontbreekt, namelijk een duidelijk overzicht van de afbeeldingen die zich in een map begeven. Er is wel een weergave aanwezig met de naam Thumbnail, maar hier kunt u slechts afbeeldingen naar toe slepen zodat u een miniatuurweergave daarvan ziet, oftewel de inhoud van een map wordt er niet automatisch getoond (u kunt er wel een hele map heen slepen, maar echt praktisch is dat niet).

Het programma heeft een overzichtelijke interface maar ontbeert een handige miniatuurweergave.

Het bladeren via het programma gaat supersnel, ongeacht de grootte van de bestanden, en dat maakt het, ondanks het ontbreken van een handige miniatuurweergave, wel prettig om even door een grote hoeveelheid bestanden heen te bladeren. Ook kent het programma de mogelijkheid om door afbeeldingen te bladeren die zich in een archief bevinden (.zip, .rar, etc.) en ook dat is handig. Daarnaast kent het programma uiteraard de mogelijkheid om afbeeldingen te draaien, groter of kleiner te maken, in te stellen als bureaubladachtergrond enzovoort. Doordat de functionaliteit van het programma integreert binnen de Windows Verkenner, kunt u via een rechtsklik een schijf, map of bestand openen in kuView. Tot slot geeft het programma (zij het op een lelijke manier) ook nuttige informatie over de afbeeldingen weer (indien aanwezig), zoals met welke camera deze gemaakt is, wanneer, etc.

In essentie is kuView best handig, vooral omdat afbeeldingen snel worden getoond en omdat u het niet hoeft te installeren. Dat gezegd hebbende, had het programma wel veel meer opties mogen hebben, om het tot een ware aanwinst boven de standaardviewer te maken. Wellicht in één van de volgende versies.

kuView 1.7pre

Freeware

Taal Engels

Download 1,81 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Augustino Zhuang

Oordeel 7/10

Pluspunten

Draagbaar

Integratie binnen de Windows Verkenner

Snelle verwerking van bestanden

Minpunten

Toch iets te weinig opties

De miniatuurweergave is niet handig

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: kuView 1.7pre

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.