Laat alle hoop varen, gij die hier binnen treedt

Door: Anna Sonnemans | 02 september 2011 14:04

Apps & Software

Dante is in The Inferno geen stoere kruistochtridder, maar zijn angstige filosoferende zelf, die vervolgens wel heel stoer de krochten van de hel betreedt om zijn geliefde Beatrice te redden.

Zij was volgens deze game met iemand anders getrouwd terwijl zij het bed deelde met Dante. Nadat haar liefhebbende echtgenoot haar heeft vermoord, belandt ze vanzelf-sprekend in de hel voor haar overspel. Om haar te behoeden voor een eeuwigheid in het hellevuur moet Dante met behulp van zijn gids Vergilius vijf cirkels van de hel doorlopen. Elke cirkel is opgedeeld in niet bijzonder mooie puzzellevels waarin Dante zieltjes moet verzamelen om de poort naar het volgende level te openen. Daarbij wordt hij voortdurend gehinderd door dodelijke vallen of geesten en demonen.

Haast

De levels zijn opgedeeld in vakjes (denk aan bordspellen) met een top down-perspectief waarin Dante alleen naar boven, beneden, links en rechts kan bewegen. De eenvoudige interface bestaat daarom enkel uit vier pijlen. De gameplay doet soms een beetje aan Pac-Man denken, maar dan een stuk makkelijker. Behalve dat de slechteriken die Dante tegenkomt nooit afwijken van hun route, kan Dante zelf zo vaak dood gaan als hij wil (hij is toch al in de hel). Als de schrijver sterft, mag hij bovendien weer verder vanaf het laatste check point en de hel ligt letterlijk bezaaid met check points.

Kortom

De ontwikkelaar van The Inferno maakt handig gebruik van de persaandacht die Viscerals Dante's Inferno heeft gekregen om haar eigen game aan de man te brengen op de iPhone. The Inferno is echter een allegaartje van zeer fantasieloze graphics, te simpele gameplay en een vreemde remix van het oorspronkelijke verhaal. Het is dan ook treffend dat The Inferno begint met wat er boven de poorten van Dantes hel staat: "Laat alle hoop varen, gij die hier binnen treedt".

0 Reactie(s) op: Laat alle hoop varen, gij die hier binnen treedt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.