Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Laat CCleaner geruisloos werken

Door: guus-crone | 08 oktober 2010 12:17

Apps & Software

CCleaner is een goed en veel gebruikt programma waarmee u overbodige bestanden van uw pc kunt verwijderen. U moet het programma hiervoor echter wel elke keer opstarten. Met onderstaande tip is dit niet meer nodig. U plaatst een snelkoppeling in uw startmenu of op uw taakbalk, waarmee u de pc in één of twee klikken van overbodige rommel ontdoet.

Als u CCleaner nog niet hebt geïnstalleerd, kunt u hem downloaden vanaf de Piriform-website. U opent Windows Verkenner en navigeert naar de map C:\Program Files\CCleaner. Vervolgens klikt u met uw rechtermuisknop op een lege plek in het rechterdeelvenster, en kiest u Nieuw / Snelkoppeling. Er wordt gevraagd om de locatie van het item. Via de knop Bladeren navigeert u naar de map C:\Program Files\CCleaner, waar u het bestand CCleaner.exe selecteert. Hierna klikt u op OK. Voordat u op Volgende klikt, vult u de opdracht in het venster aan met een spatie, gevolgd door de switch /auto. Deze switch zorgt ervoor dat CCleaner wordt uitgevoerd, zonder dat de interface zichtbaar wordt. De volledige opdrachtregel wordt nu:

"C:\Program Files\CCleaner\CCleaner.exe" /auto

Hierna klikt u op Volgende, en u geeft de snelkoppeling een naam, bijvoorbeeld Snel opschonen. Tenslotte klikt u op Voltooien.

Met een slimme snelkoppeling ruimt u overbodige bestanden snel op.

In Windows XP kunt u nu met uw rechtermuisknop op de nieuwe snelkoppeling klikken, en kiezen voor Aan het menu Start vastmaken, of u sleept de snelkoppeling eenvoudigweg naar uw snelstartbalk. In Windows 7 klikt u met uw rechtermuisknop op de snelkoppeling, waarna u voor Aan de taakbalk vastmaken of Aan het menu Start vastmaken kiest.

Wanneer u op deze snelkoppeling klikt, zult u in uw systeemvak het icoontje van CCleaner zien verschijnen, ten teken dat uw overbodige bestanden worden verwijderd. Als het icoontje verdwijnt is uw pc schoon.

0 Reacties op: Laat CCleaner geruisloos werken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.