Laat CCleaner geruisloos werken

Door: guus-crone | 08 oktober 2010 12:17

Apps & Software

CCleaner is een goed en veel gebruikt programma waarmee u overbodige bestanden van uw pc kunt verwijderen. U moet het programma hiervoor echter wel elke keer opstarten. Met onderstaande tip is dit niet meer nodig. U plaatst een snelkoppeling in uw startmenu of op uw taakbalk, waarmee u de pc in één of twee klikken van overbodige rommel ontdoet.

Als u CCleaner nog niet hebt geïnstalleerd, kunt u hem downloaden vanaf de Piriform-website. U opent Windows Verkenner en navigeert naar de map C:\Program Files\CCleaner. Vervolgens klikt u met uw rechtermuisknop op een lege plek in het rechterdeelvenster, en kiest u Nieuw / Snelkoppeling. Er wordt gevraagd om de locatie van het item. Via de knop Bladeren navigeert u naar de map C:\Program Files\CCleaner, waar u het bestand CCleaner.exe selecteert. Hierna klikt u op OK. Voordat u op Volgende klikt, vult u de opdracht in het venster aan met een spatie, gevolgd door de switch /auto. Deze switch zorgt ervoor dat CCleaner wordt uitgevoerd, zonder dat de interface zichtbaar wordt. De volledige opdrachtregel wordt nu:

"C:\Program Files\CCleaner\CCleaner.exe" /auto

Hierna klikt u op Volgende, en u geeft de snelkoppeling een naam, bijvoorbeeld Snel opschonen. Tenslotte klikt u op Voltooien.

Met een slimme snelkoppeling ruimt u overbodige bestanden snel op.

In Windows XP kunt u nu met uw rechtermuisknop op de nieuwe snelkoppeling klikken, en kiezen voor Aan het menu Start vastmaken, of u sleept de snelkoppeling eenvoudigweg naar uw snelstartbalk. In Windows 7 klikt u met uw rechtermuisknop op de snelkoppeling, waarna u voor Aan de taakbalk vastmaken of Aan het menu Start vastmaken kiest.

Wanneer u op deze snelkoppeling klikt, zult u in uw systeemvak het icoontje van CCleaner zien verschijnen, ten teken dat uw overbodige bestanden worden verwijderd. Als het icoontje verdwijnt is uw pc schoon.

0 Reactie(s) op: Laat CCleaner geruisloos werken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.