Langere Twitter-berichten plaatsen

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 19 oktober 2010 16:51

Apps & Software

Twitter is een leuk medium om de wereld te laten weten waar u mee bezig bent. Per bericht kunt u echter slechts 140 tekens plaatsen. Hoewel die korte berichten voor een groot deel de kracht van Twitter zijn, is het ook vervelend als u iets wilt vertellen dat net iets meer tekens vereist (zeker als u geen zin hebt om het in drie berichten te plakken). In dat geval biedt 1400chars uitkomst.

1400chars is een dienst die u in staat stelt om berichten op Twitter te plaatsen die veel langer zijn. U surft naar www.1400chars.com en klikt op Sign in with Twitter. Vervolgens logt u in met de gegevens van uw Twitter-account. Het is belangrijk om te weten dat u deze gegevens niet aan 1400chars geeft, u wordt naar een pagina binnen Twitter gebracht, daar geeft u uw gegevens in en het is Twitter die 1400chars vervolgens toestemming geeft om iets op uw Twitter-account te plaatsen.

U krijgt vervolgens de vraag of u 1400chars toegang wilt geven tot uw Twitter account. Klik op Allow. U wordt dan weer teruggebracht naar de site van 1400chars waar u direct uw bericht kunt tikken, alsof het een gewoon Twitter-bericht is, met het grote verschil dat u nu niet 140 tekens kunt plaatsen, maar 1400. Hoe dat kan? Het is een slim trucje. 1400chars zet uw tekst om in een afbeelding en plaatst vervolgens een link naar de afbeelding (op Twitpic) als Twitter-bericht. Helemaal hetzelfde als een gewoon bericht is het natuurlijk niet, maar het is echt heel handig als u een wat langer bericht wilt plaatsen dat u écht niet in stukken wilt hakken.

1400chars zet uw lange bericht om in een afbeelding en plaatst een link naar deze afbeelding op Twitter.

0 Reactie(s) op: Langere Twitter-berichten plaatsen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.