LastPass gehackt: verander je hoofdwachtwoord

Door: Jeroen Kuiper | 16 juni 2015 13:08

Nieuws

Wachtwoorden-app LastPass is gehackt. De makers raden de gebruikers daarom aan om het hoofdwachtwoord van de app te veranderen. De schade lijkt gelukkig mee te vallen.

Wachtwoorden-app LastPass is dan wel gehackt, maar de hackers wisten alleen maar door te dringen tot de hoofdwachtwoorden van de gebruikers. De opgeslagen wachtwoorden zijn daardoor niet in handen gevallen van de hackers. Hoewel de makers zeker zijn van de veiligheid van de wachtwoorden raden ze de gebruikers toch aan om het hoofdwachtwoord te veranderen, al is het maar uit voorzorg. LastPass is een populair alternatief voor 1Password. In de wachtwoorden-app worden je wachtwoorden versleuteld bewaard in een soort kluis op je pc of device, en die wordt beveiligd door één hoofdwachtwoord.

Verander je hoofdwachtwoord

Je kunt overal inloggen op LastPass en kunt dus altijd bij je wachtwoorden, maar dat zouden anderen ook kunnen als ze je wachtwoord weten. Daarom is het raadzaam het hoofdwachtwoord van LastPass te veranderen. Als je hetzelfde wachtwoord ook bij andere apps, diensten of websites gebruikt is het ook aan te raden die wachtwoorden te veranderen. Daarnaast is het slim om tweestapsvertificatie in te stellen, er wordt je bij het inloggen dan om een extra code gevraagd, die naar je telefoon wordt gestuurd. Hierdoor is het voor hackers bijna onmogelijk om in je account te komen.

0 Reactie(s) op: LastPass gehackt: verander je hoofdwachtwoord

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.