Laze: Inzicht in jouw maandelijkse cyclus

Door: robin-smit | 27 september 2013 09:59

Review

Wanneer je zwanger probeert te worden, zul je ongetwijfeld proberen bij te houden op welk moment je daar de meeste kans op hebt. Nu kan je dit natuurlijk in je hoofd doen, maar zou het niet veel handiger zijn als je daar een persoonlijke assistent voor hebt? Laze is zo'n assistent.

Prijs: € 0,89

Beschikbaar voor: iPhone

Download Laze in de App Store

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Overzichtelijk
  • Prachtig vormgegeven
  • Aantekeningen maken
  • Minpunten
  • Niet helemaal waterdicht
  • Tips ontbreken

Laze is een app voor vrouwen die inzicht geeft in hun maandelijkse menstruatiecyclus. Zo vraagt de app je wanneer je voor het laatst hebt gemenstrueerd en hoe lang een gemiddelde cyclus bij jou duurt. Aan de hand van deze gegevens, kan je in een agenda bekijken in welke fase van jouw cyclus je je op een bepaalde dag bevindt. Volgens de makers van Laze kan je hiermee niet alleen eenvoudig vooruit plannen, maar ook precies zien wanneer je de meeste kans hebt om zwanger te worden. Dit laatste geeft de app duidelijk aan door bepaalde dagen groen te arceren.

Uiteraard moet hierbij worden gezegd dat elke vrouw anders is en de gegevens hiermee niet volledig waterdicht zijn. Dit neemt niet weg dat Laze je in grote lijnen erg nuttige informatie over jouw cyclus geeft. Dit doet de app in een prachtig vormgegeven omgeving die erg fijn in het gebruik is.

Eventueel is het ook mogelijk om bij bepaalde dagen een aantekening te maken. Een aantekening kan bestaan uit de huidige lichaamstemperatuur of de keren waarop je hebt geprobeerd zwanger te worden. Helaas mis ik in de app wat meer informatie over dit laatste. Zo zouden bijvoorbeeld handige tips om zwanger te worden een goede toevoeging zijn aan de app.

Conclusie

Laze is een handige app voor vrouwen die inzicht geeft in hun cyclus. Het enige dat je hiervoor hoeft in te voeren is de startdatum van jouw laatste menstruatiecyclus en de gemiddelde duur hiervan. De app geeft je vervolgens in een prachtige omgeving inzicht in de activiteiten die zich afspelen binnen jouw lichaam. In mijn ogen zouden handige tips om zwanger te worden een goede toevoeging aan deze app zijn.

0 Reactie(s) op: Laze: Inzicht in jouw maandelijkse cyclus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.