Lazesoft Recovery - Hulp bij Windows-ongevallen

Door: Toon van Daele | 25 maart 2019 06:56

Review

Murphy is nooit ver weg: plotseling blijkt Windows niet meer op te starten, je bent je Windows-wachtwoord vergeten of je hebt per abuis de verkeerde schijf geformatteerd of het foute bestand verwijderd. Lazesoft Recovery Suite Home wil je een alles-in-één-oplossing bieden.

Lazesoft Recovery Suite Home

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows 7/8/10
Website
www.lazesoft.com
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Voldoende opties
 • Uitgebreide toolset
 • Eenvoudige creatie van bootmedium
 • Minpunten
 • Soms wat lastige toolkeuze

Er bestaan diverse tools waarmee je verloren gewaande data kunt terughalen, waarmee je een veilige back-up of schijfimage kunt maken, of die je in staat stellen een vergeten Windows-wachtwoord te resetten. Lazesoft Recovery Suite Home heeft al deze functies, die perfect in het plaatje van ‘hersteloperaties’ passen, in één programma samengebracht.

Bootmedium

Het hoofdvenster van de Recovery Suite bestaat uit vijf onderdelen. Een ervan is een bootable media builder waarmee je een opstartbare usb-stick of dvd creëert waar tevens de Recovery Suite op is geïnstalleerd. Het hele proces, inclusief het downloaden en prepareren van WinPE, vergt nauwelijks meer dan een paar muisklikken.

Het tweede onderdeel, Windows Recovery, is overigens alleen vanaf dit speciale bootmedium beschikbaar en bevat een module die gecorrumpeerde bootrecords van Windows-partities automatisch tracht te herstellen. Verder tref je hier nog diverse hersteltools aan, gericht op specifieke probleemsituaties, zoals een corrupted Windows-register. Ook het onderdeel Password Recovery, voor een geforceerde reset van je Windows-wachtwoord, laat zich alleen vanaf dit bootmedium opstarten.

Een felkleurige interface met vijf grote onderdelen (waarvan sommige alleen bereikbaar zijn vanaf het bootmedium).

Dataherstel

Het onderdeel Data Recovery is bedoeld om per ongeluk verwijderde bestanden te recupereren. Lukt het niet met een snelle scan, dan kun je nog altijd een grondiger en langduriger scan proberen. Het programma kan tevens data terug halen van partities die corrupted zijn geworden of die je abusievelijk hebt geformatteerd.

Back-up

Verder tref je in deze suite nog een kloon- en imagetool aan. Met de kloontool zet je de inhoud van een schijf of een partitie over naar een andere aangesloten schijf. Als je dat zo aangeeft, worden ook lege sectoren mee gekopieerd, wat bijvoorbeeld nuttig kan zijn bij dataherstel of forensisch onderzoek. Ook back-uppen naar een imagebestand zit erbij. De tool ondersteunt niet alleen volledige, maar ook incrementele en differentiële back-ups. Vanzelfsprekend vind je ook de nodige tools om deze back-ups terug te zetten.

Conclusie

Lazesoft Recovery Suite biedt een uitgebreide toolset aan voor uiteenlopende probleemscenario’s, van een onopstartbaar systeem, vergeten wachtwoorden en geformatteerde partities tot verwijderde bestanden. De suite mikt op de onervaren gebruiker, maar het kan soms lastig zijn te achterhalen welke tool je in een bepaalde situatie het best kunt gebruiken.

Een kloon- en imagetool ontbreekt evenmin in deze veelzijdige suite.

1 Reactie(s) op: Lazesoft Recovery - Hulp bij Windows-ongevallen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 18 mei 2020 21:06 Henko
  Mijn redder in de nood, en voor iedereen die ik er mee geholpen heb.
  Top software en niet alleen voor thuisgebruik , ook voor sysadmins ;-)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.